Documentaire over het populaire muziek programma Countdown (filmpje)

De NTR zal komende zondag om 20.30 uur op NPO 2 extra nog een special uitzenden over het voormalige tv-programma Countdown. Het populaire popprogramma werd tussen 1976 en 1993 uitgezonden bij Veronica. 

Wekelijks kwamen daar internationale sterren langs zoals Paul McCartney, Whitney Houston, David Bowie en Mariah Carey in de Bussumse opnamestudio voor een performance en interview, of bezocht in binnen- en buitenland.

Het programma groeide medio jaren 80 uit tot Europe’s nummer 1 Rock Show, met uitzendingen in meer dan 15 landen. Aan de hand van nieuwe interviews, vertellen makers van het eerste uur als Lex Harding en Rob de Boer, samen met presentatoren als Adam Curry, Simone Walraven en Wessel van Diepen, het verhaal van Countdown.

Met veel fragmenten en nooit eerder uitgezonden materiaal van artiesten als Paul McCartney, David Bowie, Madonna, Michael Jackson, Whitney Houston, Mick Jagger, Herman Brood, Meat Loaf en U2. Ook is er backstage-materiaal van het televisieprogramma te zien, tezamen met enkele originele leaders, bumpers en promo’s.

Het archief van Countdown is nu in handen van het Amerikaanse bedrijf Reelin’ In The Years Productions (David Peck) samen met het Nederlandse Double 2 Mediaproducties (Jan Douwe Kroeske). Ruim 5.000 uur aan uniek beeldmateriaal is in de afgelopen vijf jaar gedigitaliseerd en gearchiveerd. Afgelopen week werd er al een aflevering uitgezonden. Deze ‘The Story of Countdown’ is hier te zien. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


Eén reactie

  1. kunnen ze AUB de oude countdown afleveringen, in chronologische volgorde uitzenden op npo2 extra, net als BBC4 doet met top of the pops. Of zit hier weer een financiële rechten kwestie achter, wat zoiets onmogelijk maakt??

Reacties zijn gesloten.