Zoeken
Sluit dit zoekvak.

3Fm Nieuws

Radio 3FM heeft het plan laten varen vrijdagavond om zeven uur een minuut stilte te houden in verband met de ramp en de stille tocht in Volendam. Reden is dat het NOS radiojournaal moet worden uitgezonden. Volgens een woordvoerster van de Hilversumse publieke jongerenzender kan het bulletin niet voor een keertje wachten.
,,We doen het om zeven uur of we doen het niet”, aldus de zegsvrouw. ,,Het journaal wordt over de vijf zenders doorgeprikt. Wij kunnen daar niks aan doen. Om het om vijf over zeven te doen zagen we niet zitten dus doen we het maar niet.” 3FM zou de tweede popzender zijn met een stilte van zestig seconden. Eerder kondigde Radio 538 een dergelijk eerbetoon aan. Dit gaat wel door.

Vanavond in Pyjama FM
Vanavond in Pyjama FM ((do-)vr 1-3) start dj Roeland van Zeijst met een nieuw item. Hij gaat het hebben over het Philip Bloemendal Concours. Dronkaards op de Gooise matras blijken massaal spontaan de (inmiddels wijlen) Polygoonstem na te gaan doen. Rik Felderhof en een maat van hem bedachten dat dat weleens een campy competitie kon opleveren.
Wie een poging wil wagen (je hoeft geen BN’er te zijn) kan zich opgeven voor de voorrondes. Hoe of wat is verder nog totaal onduidelijk, maar je hoort het vanzelf wel. Vannacht is de eventuele organisator van het concours in de studio, net als een VARA medewerker die erg bedreven schijnt te zijn in de Philip-imitatie. Het wordt dus een soort inventarisatie voor het Concours en wie een poging wil wagen, is welkom in de uitzending.

Vorige week had Roeland overigens ook een aardig item naar aanleiding van het Nieuwe Revu artikel oer 3fm. Het is een betaal-item en heet Plug & Pay. Iedereen die met een leuk bod komt (financieel, in natura, symbolisch, ..) zendtijd krijgen. Hoe hoger (of origineler) het bod, des te minder kwaliteitseisen er zijn. En da’s geen corruptie, want alles gebeurt in het openbaar. Of zoals Roeland zelf opmerkt: “Je moet wat met je Pyjama-tige salaris…”

Heeft u ook 3FM nieuws, E-mail de 3FM reporters F.K. en VRR