Zoek
Sluit dit zoekvak.

RTL zenders binnenkort in HD-kwaliteit bij UPC

UPC Nederland en RTL Nederland gaan een nieuwe samenwerking aan die een doorbraak voor HDTV en Video On Demand (VOD) in Nederland betekent. Vanaf oktober 2009 breiden UPC en RTL het digitale televisie aanbod uit. Zo zijn alle vier de RTL-zenders straks via een duurder pakket in HD-kwaliteit (HDTV) via UPC beschikbaar. Tegelijkertijd komt er een aantal nieuwe diensten bij voor klanten van UPC Digitale TV, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om RTL Gemist te gebruiken via de Mediabox van UPC.

RTL7 en RTL8 zullen al in het vierde kwartaal 2009 in HD-kwaliteit te zien zijn. Ergens in 2010 worden ook RTL4 en RTL5 aan het HD-aanbod toegevoegd. Voor dit aanbod kan de UPC-klant een duurder HDTV-abonnement nemen.

Kijkers die TV-programma’s van RTL hebben gemist of deze nogmaals willen bekijken, kunnen met ingang van oktober 2009 gebruik maken van RTL Gemist op hun televisie via de UPC Mediabox. Op deze manier bieden RTL en UPC de vrijheid om programma’s te bekijken wanneer het de kijker uitkomt. Naast RTL Gemist wordt een geheel nieuwe functionaliteit aan UPC On Demand toegevoegd. Hiermee wordt het mogelijk om afleveringen van verschillende door RTL uitgezonden TV-series al te bekijken vóórdat deze bij de RTL-zenders te zien zijn.

Bert Habets, CEO van RTL Nederland, marktleider van vier televisiestations, RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8, en het nummer 1 radiostation Radio 538: “RTL volgt de consument op de voet. In deze tijd zit de consument steeds meer in de driver’s seat; hij wil zelf bepalen wanneer, hoe en welke programma’s hij wil zien. De deal met UPC is een grote stap in het tegemoet komen van die behoefte. Tevens onderstreept deze unieke samenwerking de positie van RTL als allround mediabedrijf met een grote focus op de ontwikkeling van haar digitale activiteiten.” [Radiowereld.NL]