NPO Radio 1 ook in april meest beluisterde station via internet

NPO Radio 1 was ook in april het meest beluisterde radiostation op internet. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NMO. Het is voor de derde maand op een rij dat de publieke nieuws- en sportzender de lijst aanvoert.

Foto: Pixabay

In april werd de stream van NPO Radio 1 gemiddeld bijna 1,94 miljoen keer gestart (gs), iets minder dan in maart. Vlak daarachter volgt NPO Radio 2, terwijl Qmusic derde blijft. Radio 538 heeft de vierde plek terug gekaapt van Radio 10.

Radio 10 60s & 70s Hits is op 13 de meest beluisterde themazender, RADIONL op 16 de grootste niet-landelijke commerciële zender. Radio Rijnmond is op 29 de best beluisterde regionale publieke radiozender online.

Doordat april grotendeels Formule 1-vrij was, zakt Grand Prix Radio van plaats 19 naar 42.

Tekst gaat verder onder de tabel

Gemiddeld aantal actieve streams
Als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams (gaas), dan staat NPO Radio 2 bovenaan met gemiddeld 22.490 actieve streams tussen 3 en 30 april, gevolgd door Qmusic en Radio 10.

Radio 10 Non-stop heeft met gemiddeld 183 minuten de langste gemiddelde luistertijd (ga), gevolgd door Sky Radio Non-stop@Work (157 minuten) en Sky Radio Smooth Hits (156 minuten)

In totaal werden de 120 gemeten radiostations gemiddeld 17,41 miljoen keer per week gestart, een miljoen keer minder dan in maart, en waren er gemiddeld 191.010 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 111 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]