NMO Luisteronderzoek week 24-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was ook in week 24 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

Qmusic startte vrijdagavond met de jaarlijkse Foute 1500. Ruim twee dagen van deze lijst zorgt ervoor dat het marktaandeel met 1,4%-punt stijgt. Ook het weekbereik stijgt met 200.000 luisteraars.

NPO Radio 2 verliest voor de tweede week op een rij marktaandeel, terwijl Radio 10 net onder de grens van 10% daalt.

Na een spectaculaire stijging vorige week, is het marktaandeel van Radio 538 weer wat teruggezakt. Wel is het weekbereik gestegen tot ruim 3 miljoen luisteraars.

Grand Prix Radio krijgt dankzij de race in Canada weer 2,7 miljoen luisteraars gerapporteerd door het NMO. Dit is mogelijk één van de laatste keren dat dit gebeurt, want het NMO overweegt de zender tijdelijk uit de rapportage te halen.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]