Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foute 1500 weer van start op Qmusic; nieuwe nummer 1

Op Qmusic is vrijdagavond een nieuwe editie van de Foute 1500 van start gegaan. Kort na 18 uur organiseerden Kai Merckx en Bram Krikke het ‘Nationaal Confetti Moment’ als officiële opening van de lijst, waarna de nummer 1500 werd ingestart: ‘Welcome to St. Tropez’ van DJ Antoine.

Foto: video still stream

Het is zover: het moment waar we de hele maand al naartoe werken”, aldus Merckx bij de opening. “De komende week hoor je de allerleukste, allerbeste, allermooiste Foute nummers voorbij komen.”

De Foute 1500 is tot en met vrijdag 23 juni 18 uur 24 uur per dag te horen op Qmusic, waarbij ’s nachts de nummers van eerder die dag non-stop herhaald worden. Een grote deel van de lijst is inmiddels al bekendgemaakt. De top 10 houdt het station echter nog geheim tot volgende week vrijdag.

Wel heeft Qmusic bekendgemaakt dat er dit jaar een nieuwe nummer 1 is en dat dit een nieuwkomer is. Grote kanshebbers zijn Marco Schuitmaker met zijn volkse hit ‘Engelbewaarder’ en ‘Schultenbräu’, van Donnie en Chantal Janzen. Dit nummer is speciaal voor Qmusic gemaakt als het Foute Anthem. Ook werd het nummer eerder deze maand door het station gebombardeerd tot Alarmschijf.

Dit betekent ook dat er geen nieuw record gevestigd is door Paul Elstak of Snollebollekes. Het nummer ‘Rainbow In The Sky’ van Paul Elstak en ‘Links Rechts’ van Snollebollekes (vorig jaar nummer 1) voerden allebei vier keer de lijst aan. [RadioWereld.NL]