Search
Close this search box.

Foute Maand weer van start gegaan op Qmusic

Juni betekent ‘Fout’ op Qmusic. Afgelopen donderdag is op het landelijke radiostation weer de Foute Maand van start gegaan. Deze wordt traditiegetrouw afgesloten met de Foute 1500 in de week voorafgaand aan de Foute Party.

Foute 1500 reclame
Foto: RadioWereld.NL

Donderdag werd ook het Foute Anthem van dit jaar gepresenteerd door Qmusic. Dit jaar is deze gemaakt door rapper Donnie samen met Chantal Janzen.

Een maand geleden vroeg Domien Verschuuren rapper Donnie om het Foute Anthem te maken. De artiest, die bekend is van hits zoals ‘Bon Gepakt’ met René Froger en ‘Frans Duits’ met Frans Duijts, pakte die uitdaging met beide handen aan. Hij is met het door luisteraars aangedragen thema ‘bier’ de studio in gedoken en kwam halverwege mei met de eerste demo van het nummer ‘Schultenbräu’. Wat daarop nog miste was een pakkende vrouwenstem. Deze is nu gevonden in Janzen.

Donnie bleef volhouden dat IK degene moest zijn met wie hij dit duet moest zingen”, aldus Janzen. “Dat het half in het Duits is, een taal die mij na aan het hart ligt, de catchy melodie èn Donnies humor maakten het voor mij makkelijk om ja te zeggen.

Foute 1500
Vanaf vrijdag 16 juni tot en met vrijdag 23 juni, de week voorafgaand aan de jaarlijkse Foute Party in de Brabanthallen in Den Bosch, zendt Qmusic weer de Foute 1500 uit.

Vorig jaar stond ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op één, gevolgd door ‘Rainbow In The Sky’ van Paul Elstak en ‘Ik ben Kachel’ van OBZ (het Foute Anthem van 2022). Wie er dit jaar op 1 staat wordt mede bepaald door de luisteraars van Qmusic. Vanaf vrijdag 9 juni kan er weer gestemd worden voor de lijst. [RadioWereld.NL]