Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Sky Radio biedt Mattie & Wietze 4 ton per jaar’

Talpa Radio zou Mattie Valk en Wietze de Jager vier ton per jaar hebben geboden om de ochtendshow op Sky Radio te gaan presenteren. Al enige tijd gonst het van de geruchten dat de non-stopzender het ochtendduo bij Qmusic weg wil kapen en de geruchten worden steeds sterker.

Eerder deze maand lekte uit dat de twee deejays al in gesprek waren met Talpa Radio (Radio 538, SkyRadio, Radio 10 en Radio Veronica). Om de geruchtenstroom te nuanceren werd gezegd dat ze alleen maar een rondleiding hadden bij de vier landelijke radiostations. In het tv-programma Pauw lieten de heren weten dat er niets concreets uit de gesprekken met Talpa was gekomen.

4 Ton per jaar
Het AD meldde begin deze week dat de deal al rond is en ook bij de redactie van Radio.NL komen hierover steeds meer berichten binnen. Talpa Radio zou 4 ton per jaar hebben geboden om een ochtendshow op Sky Radio te komen presenteren. Qmusic zou niet meer dan 2 ton per jaar aan het duo willen betalen.

Het vertrek van Mattie en Wietze zou goed zijn voor Sky Radio, maar een forse klap voor Qmusic. Eerder legde radioconsultant Thijs Bakker al uit: “Met het kopen van een ochtendshow die zich heeft bewezen, kan Talpa Radio twee vliegen in één klap slaan: Qmusic (de grootste concurrent van Sky Radio, red.) een zeer gevoelig klap toebrengen, wat ze veel reclame inkomsten gaat kosten, en Sky zal beter presteren op een tijdstip waarop ze het gewoon niet goed doen.”

Qmusic is nu in de ochtend marktleider bij vrouwen tussen 20 en 34 jaar, wat tevens een belangrijke doelgroep is van Sky Radio. Beide stations hanteren bovendien het zogenaamde Hot AC-format (Top 40 hits zonder scherpe randjes)

Miljoenen investering
Voor Qmusic zou het vertrek van Mattie en Wietze behoorlijk zuur zijn. De afgelopen jaren heeft het station miljoenen in het duo geïnvesteerd. Mede dankzij veel reclame op straat is het duo in vijf jaar uitgegroeid van onbekend duo tot twee uiterst populaire ochtenddeejays.

Probleem is tevens dat Qmusic geen vervangende show achter de hand heeft die gelijk op hoog niveau zal presteren. De interesse van Talpa Radio heeft Qmusic tegen de muur gezet en Mattie en Wietze in een uiterst comfortabele onderhandelingspositie gebracht.

Daarnaast is de vraag wie Qmusic moet gaan inzetten bij een eventueel vertrek van de heren. Schuift het station hier wederom nieuw talent uit eigen kweek naar voren, zoals bij Mattie en Wietze ook het geval was, of gaat de zender talent bij een ander station wegkopen?

Komende week kan Qmusic er alvast een beetje aan wennen hoe het zonder Mattie en Wietze is. Beide heren zijn namelijk een weekje met vakantie. [Radiowereld.NL]