538 Report

De verslaggevers Cees en Robin van Radio.nl hebben het laatste nieuws over Radio 538 weer even op een rijtje gezet.

>> Kane Unplugged & Love Song Top 100
Radio 538 gaat in 2002 nog meer af op de mening van de luisteraar. Om te beginnen organiseert het radiostation deze maand twee grote acties waarbij jij als luisteraar kan beslissen wat er op de zender te horen is.

In februari gaat Kane exclusief voor Radio 538 unplugged spelen op een geheime locatie. Je kunt kans maken om daarbij aanwezig te zijn door op Radio538.nl te stemmen op je favoriete Kane-track. Van de vijf meest favoriete nummers stelt Radio 538 de Kane Top 538 samen, die exclusief voor Radio 538 unplugged gespeeld gaat worden.

Tot en met vrijdag 8 februari kun je stemmen en daardoor kans maken om aanwezig te zijn bij het exclusieve unplugged concert van Kane. Op 17 februari is de Kane unplugged Top 538 te horen bij Martijn Kolkman om 5 uur 38.

Op 14 februari, Valentijsdag, wordt Radio 538 heel romantisch. Van 10.00 tot 18.00 uur wordt dan namelijk de Love Song Top 100 uitgezonden met de meest romantische nummers. Daarnaast wordt er ook in ieder programma een Lovetrip weggegeven naar de stad van de liefde, Parijs. Op Radio538.nl kun je nu je stem uitbrengen op je hun favoriete romantische nummers. Hierdoor maak je ook nog eens kans op een Lovetrip naar Parijs.

Program Director van Radio 538 Uunco Cerfontaine: “We vinden het belangrijk om onze luisteraars te betrekken bij de programma’s van Radio 538. En we vinden het ook leuk de actieve luisteraars die meedoen en stemmen te kunnen belonen met speciale prijzen. Zo’n unplugged concert van Kane; daar mogen maar 40 mensen bij aanwezig zijn. Het zal je maar gebeuren dat je daar bij
bent, dat onthoud je je hele leven. Fantastisch toch als wij zo iets kunnen organiseren.”

>> Evers Staat Update
Afgelopen vrijdag was Danny Melando te gast bij Evers Staat Op. En omdat Danny z’n complete orkest had meegenomen had het Evers team de normale 538 studio ingeruild voor de Wisseloordstudio. Dit uit ervaring van de vorige keer, want ondanks dat de studio na de verbouwing van begin vorig jaar zo’n 5 m2 groter is geworden, wordt het met een compleet orkest toch wat krapjes. De foto’s zijn nu te bekijken in het fotoboek op Radio538.nl.

Afgelopen zaterdag werd “Het beste van Evers Staat Op” voor de gelegenheid maar eens live gepresenteerd door Edwin en Rick. En daarin was natuurlijk veel aandacht voor het huwelijk. Zo was er ook op de halve uren nieuws te horen.

Vanaf vrijdag zullen Edwin, Rick en Niels de ochtendshow live vanuit Salt Lake City presenteren. Live38 zal dan gespeeld worden met de artiesten die daar ook aanwezig zijn. Daarnaast zullen vele bekende sporters langskomen zoals Andrea Nuyt en Erben Wennemars.
Alle belevenissen van het Evers team kun je tijdens de winterspelen in woord en beeld volgen via Radio538.nl, want daar zullen ze een dagboek bijhouden.

>> Latenight Radioshow
Dit onderdeel hebben we een tijdje niet meer gehad: nieuws over de Latenight Radioshow. Dinsdagavond komt Alcazar op bezoek bij Lindo Duvall. Daarnaast zullen ze gaan chatten in de Darkroom op Radio538.nl

Verder komt deze week DJ Boozy Woozy langs bij Lindo en hij neemt prijzen mee. Wil jij kans maken op deze prijzen en ben je wel handig in het mixen van nummers, dan moet je zeker meedoen met deze actie. Gevraagd wordt namelijk om een remix te maken van een deel van “Party Affair”. Deze kun je mailen naar Lindo Duvall. Let dus op, stuur niet het hele nummer op, maar een deel (tot 1,5 MB). De beste inzendingen worden belonnd met prijzen.

>> Etherfrequenties
Afgelopen vrijdag heeft Paars 2 een voorlopig einde gemaakt aan de SOAP van Den Haag en bepaald dat o.a. Radio 538 tot en met 2003 in de ether blijft op 101.2 FM. Hoe het precies zit met de andere frequenties zit is ons nog niet helemaal bekend, waarschijnlijk zal er in het kader van het Zerobase wel het een en ander geschoven worden met frequenties. Maar je kunt er vanuit gaan dat als je 538 nu in de ether kan ontvangen, dat dat straks ook nog kan. Zodra we meer info hebben lees je dat in het 538 Report.

En natuurlijk willen we 538 feliciteren met dit goede nieuws.

>> Roemruchte Radio Reeks
Afgelopen donderdag was Radio 538 aan de beurt in de Roemruchte Radio Reeks van het BNN Radio 1 programma Storing. Radio 538 scoorde een 8,5 en gaat daarmee meteen aan kop. Tijdens de uitzending waren naast fragmenten interviews te horen met Erik de Zwart en Tim Klijn. De uitzending is na te luisteren op het RRR gedeelte van deze site. Hier is tevens de complete beoordeling na te lezen (link onderaan dit Report)

>> Programmering Update & Kort 538 Nieuws
Woensdag en donderdag is het Evers team onderweg naar Salt Lake City en daarom zal Steef Cuypers de uitzening overnemen.
Barry Paf heeft een weekje vakantie en daarom neemt Lindo Duvall de Latenight Radioshow over.
Jens was er zondag ook niet. Tim Klijn zat achter de knoppen bij Gordon.
Vorige week meldden we dat Niels van Baarlen vrij was, maar dat gold alleen voor het weekend (net als afgelopen weekend). Frank Dane zat daarom vrijdagavond naast Niels Hoogland.

Nog meer gasten deze week bij Radio 538, want Niels Hoogland heeft vrijdagavond Di-rect te gast. Ook zij zullen komen chatten in de 538 Darkroom.

Sinds afgelopen week is de 538 VerkeersInformatieDienst (0900 0538) ook bereikbaar voor Dutchtone Prepaid bellers. Aanvankelijk had Dutchtone om duistere redenen het nummer geblokkeerd, maar na lang aandringen van de VID en diverse Dutchtone klanten is het nummer uiteindelijk open gesteld.

De foto’s van Pink bij Niels Hoogland zijn nu te bekijken in het fotoboek op Radio538.nl.

Wintersporters en koukleumen opgelet! Radio 538 verwent je oren niet alleen met de lekkerste muziek maar nu ook met een unieke skimuts die je tevens als col kunt gebruiken. De muts is grijs van kleur en kost slechts 4 Euro (incl. verzendkosten). Bestellen kan via Radio538.nl.

De eerste kandidaten voor de Miss Dance Smash-verkiezing hebben zich al aangemeld. Denk jij de nieuwe Miss Dance Smash 2002 te kunnen zijn, kijk dan snel op 538dancesmashhits.nl. De inschrijving sluit over twee weken (16 februari). Vanaf 18 februari kun je op deze site je stem uitbrengen op eenn van de finalisten.

Ben jij DJ, dan kun je je nog steeds aanmelden om mee te doen aan World DJ Day. Meer info vind je op Radio538.nl/dancedepartment.

>> Superprijs
Donderdag maak je bij Jeroen Nieuwenhuize weer kans op de Superprijs. Dit keer geen reis, maar een jaar lang gratis internetten met Zon Kwadraat! Dat betekent een jaar lang geen abonnementskosten en ook nog eens 35% korting op al je telefoontikken. En om te kunnen internetten krijg je er nog een laptop bij ook.

>> De Schijven
Alarmschijf: Alanis Morissette – Hands clean (nummer 34 in de Top 40 en daarmee ook meteen de Klapperrr van de week)
538 Dancesmash: Daniel Bedingfield – Gotta get thru this (nummer 12 in de Tip Parade)
Meer informatie over de schijven vind je op Radio538.nl.

>> De Wanadoo Top 40
En tenslotte weer een overzicht van de bovenste regionen van de nationale vrijdagmiddag-gebeurtenis: de Top 40 (elke vrijdagmiddag tussen 14 en 18 uur met Erik de Zwart en zaterdag tussen 15 en 18 uur, maar dan non-stop). Dit was de (onveranderde) top 3 van afgelopen vrijdag:

1 (1) Marco & Sita – Lopen op het water (ex-alarmschijf)
2 (2) Gigi D’agostino – L’amour toujours (ex-dancesmash)
3 (3) Pink – Get this party started (ex-alarmschijf)

Heeft u ook 538 nieuws, E-mail de 538 reporter Cees van Koppen en Robin Schrama