Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duitsland: Antenne Niedersachsen wederom gestart met nieuwe ochtendshow

Antenne Niedersachsen in de Duitse deelstaat Nedersaksen is gestart met een nieuwe ochtendshow. Sinds kort is Stefan Flüeck elke ochtend tussen 5 en 10 uur te horen. Flüeck neemt het stokje over van Dominik Schollmayer en Timm ‘Doppel-M’ Busche, die eind april plotseling van de zender verdwenen.

Foto: video still Youtube

Tweeëneenhalf jaar lang presenteerden Schollmayer en Busche de ochtendshow ‘Anders & Wach’ op Antenne Niedersachsen. Maar ruim een maand kwam hier onverwachts een einde aan en was Flüeck opeens in de ochtend te horen met ‘Antenne Niedersachsen an Morgen’. Het station zelf kwam met geen enkele verklaring over de verandering en liet de luisteraar in het ongewisse zitten. Ook beide deejays waren stil op social media over het plotseling stoppen.

Vorige week heeft Antenne Niedersachsen dan eindelijk officieel bekendgemaakt met een nieuwe ochtendshow met Flüeck te starten, die nu ‘Eurer Morgen – bei Antenne Niedersachsen’ heet.

Flüeck is al jaren een vertrouwde stem op de zender en presenteerde in het verleden onder meer de middagshow. De deejay presenteert het programma overigens niet alleen, hij krijgt daarbij hulp van ‘Verkehrs-Kaí’ Jürgens.

In augustus wordt het team verder uitgebreid met Danica Großer. Zij presenteert momenteel nog, samen met Voller Mittmann, de dagelijkse ochtendshow op R.SH in Sleeswijk-Holstein.

Elke 2 jaar
Wie overigens denkt dat Radio 538 momenteel kampioen is in het wisselen van ochtendshows heeft het mis. Ook Antenne Niedersachsen kan er inmiddels wat van. Het station lijkt elke twee jaar wel van ochtendteam te wisselen. Want voordat Schollmayer en Busche in oktober 2020 samen de ochtendshow overnamen, wisselden Schollmayer en Tom Meyer om de twee weken de ochtend af op Antenne Niedersachsen. Daarvoor was Meyer, die overigens een aardig woordje Nederlands spreekt, samen met Sabrina Ege en Verkehrs-Kai twee jaar lang in de ochtend te horen.

Over waarom de laatste wissel in de ochtend heeft plaatsgevonden zwijgt Antenne nog steeds. Wel heeft het station bekendgemaakt dat Schollmayer vanaf september de middagshow gaat presenteren en het stokje van Meyer overneemt. Meyer verhuist naar het nieuwe station Antenne Schlager dat binnenkort van start gaat op DAB+. Ook Busche blijft volgens het station onderdeel van het team, al is niet bekendgemaakt in welke vorm. [RadioWereld.NL]