Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Nijmegen

De 20e editie van 3FM Serious Request komt dit jaar vanuit de Grote Markt in Nijmegen. Ditbis woensdagochtend bekendgemaakt. Traditiegetrouw voert 3FM in de week voor kerst weer actie voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor Stichting ALS Nederland.

Foto: Still NPO 3FM

In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS (amyotrofische laterale sclerose), of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog drie tot vijf jaar. Er is daarom geen tijd te verliezen.

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen. ALS is een van weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patiënten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is.

Van 18 t/m 24 december staat radiozender NPO 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Welke 3FM-deejays dit jaar in het Glazen Huis actievoeren wordt op een later moment bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]