Eindstand radio en tv-actie voor Oekraïne staat op ruim 106 miljoen euro

Op de landelijke actiedag van Giro555 Samen in actie voor Oekraïne is de teller maandagavond voorlopig geëindigd op 106,2 miljoen euro. De dag begon maandagmorgen om 06.00 uur op de radio met 21,4 miljoen euro vanuit Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum.

Daar presenteerden deejays van diverse stations onder de noemer Radio 555 een speciale uitzending, die tot 21.00 uur duurde.

De dag begon om 06.00 uur met Gerard Ekdom en Sander Lantinga. Daarna startte op Radio 555 een opmerkelijk duo.

Mattie Valk en Wietze de Jager waren na vijf jaar ruzie weer samen op de radio te horen. De deejays van Radio 538 en Qmusic hebben de de strijdbijl even neergelegd. Het duo presenteerde tot 2017 jarenlang een ochtendprogramma op Qmusic maar een enorme ruzie maakte hier een einde aan. Maandag hebben ze weer twee uur lang professioneel radio gemaakt voor de landelijke actiedag van Radio 555.

Foto: video still stream – Mattie Valk (Qmusic) & Wietze de Jager (Radio 538)

Radio 555 was een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, Slam en Sublime.

De landelijke actiedag ging om 20.30 verder op NPO1, RTL4 en SBS6. Tot 23.00 uur zonden de drie tv-zenders het tv-programma ‘Samen in actie voor Oekraïne’ uit. Tijdens de tv-actie konden mensen bellen om geld te doneren. De presentatie was in handen van Chantal Janzen en Rob Kemps.

Daarnaast ontvingen Jeroen Pauw en Eva Jinek ook nog diverse gasten in de studio en schakelden ze met correspondenten in de regio. Ondertussen namen BN’ers in Beeld en Geluid gedurende de hele dag plaats in het tijdelijk belpanel om telefonische donaties aan te nemen. Doneren kan nog steeds via Giro555.nl. [RadioWereld.NL]