Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ook niet-landelijke commerciële radio sluit zich aan bij Radio 555

De niet-landelijke commerciële radiostations in Nederland sluiten zich aan bij de landelijke Radio 555-actie. Dit laat Michael Bartelet, voorzitter van de NLCR, weten aan RadioWereld.NL. “Alle zenders geven sowieso (regionale) invulling aan de actie.” Daarnaast zenden Qmusic Limburg, Wild FM en Team FM Radio 555 integraal uit.

Maandag zenden 10 landelijke radiostations tussen 6 en 21 uur een gezamenlijk programma uit onder de naam Radio 555. Die dag proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

De programma’s worden gemaakt door presentatoren van de radiostations, die in duo-vorm gaan presenteren. En dat leverde al een flinke verrassing op, want voor het eerst sinds hun breuk in 2017 gaan Mattie valk en Wietze de Jager weer samen een radioprogramma maken. [RadioWereld.NL]