Search
Close this search box.

Voormalig ochtenddeejay Z100 terug in de ether van New York City

Voormalig Z100-ochtenddeejay Elliot Segal is opnieuw in de New Yorkse ether te beluisteren. Sinds maandag wordt zijn ochtendprogramma uitgezonden op de alternatieve radiozender Alt 92.3 (WNYL).

Foto: video still Facebook

Met het toevoegen van Segal heeft Alt na ruim drie maanden weer een vaste invulling voor de ochtend. Tot en met december vorig jaar was de ochtend in handen van Cane Peterson en Corey Bonalewicz, maar het duo werd ontslagen na een aantal aanvaringen met hun bazen.

Voor Alt betekent de toevoeging van Segal echter dat er geen lokale ochtendshow meer is. ‘Elliot in the morning’ komt namelijk vanuit Washington DC, waar het al ruim 20 jaar te horen is op de rockzender DC101 (WWDC). Hij presenteert de show samen met Diane Stupar-Hughes en Tyler Molnar.

Toch is Segal geen onbekende voor New York City. Vanaf 1996 presenteerde hij samen met Elvis Duran de ‘Morning Zoo’ op Z100 (WHTZ). In 1996 verliet hij de hitzender om aan de slag te gaan bij DC101. In 2014 keerde hij nog terug in de ether van de Big Apple op de talkzender 710 WOR, maar dat avontuur duurde maar een maand.

New York City en Washington zijn niet de enige radiomarkten waar de ochtendshow van Segal wordt uitgezonden. Het programma is ook te horen op Alt 102.1 (WRXL) in Richmond, Alt 96.5 (KRBZ) in Kansas City en Rock 100.5 (WNNX) in Atlanta.

Tegelijk met de start van Segal op Alt 92.3 is Christine Malovetz gestopt op de zender. Zij was sinds 2018 ‘middays’ op het station te horen en daarmee de eerste deejay op Alt in New York City. Malovetz overziet nu de programmeringen van de verschillende Alt stations in het oosten van de VS. Segal gaat nu tot na 10 uur door, waarna tot 12 uur een reclamevrij muziekblok te horen is. [RadioWereld.NL]