Cameraploeg van de EO tijdens opnames overvallen

In Utrecht is donderdagmiddag een cameraploeg van de Evangelische Omroep (EO) overvallen. De medewerkers werden overvallen door twee mannen die dreigden met een schroevendraaier. Ze werden bestolen van camera-apparatuur. De cameraploeg was aan het filmen voor het nieuwe programma ‘Dit is de Kwestie‘, dat vanaf eind mei bij de EO te zien is.

Na de overval gingen  de daders er vandoor in een bestelbus. Maar de politie kon de overvallers toch snel aanhouden. Daarbij werd de apparatuur ook teruggevonden. Over de identiteit van de daders is niets bekendgemaakt.

Eindredacteur Tenco van der Hee. “Ik ben vooral blij dat iedereen ongedeerd is gebleven. En met de grote alertheid van de omstanders waardoor de politie heel snel kon handelen“. [RadioWereld.NL]

Foto: Politie