EO viert 25 jaar bestaan ‘Rail Away’ met ‘Nacht van Rail Away’

Het EO-programma ‘Rail Away’ bestaat dit jaar 25 jaar. In de kerstperiode komt ‘Rail Away’ met vijf nieuwe afleveringen met het kenmerkende rustgevende stemgeluid van voice-over Bob van der Houven. Het nieuwe seizoen ‘Rail Away’ begint 27 december om 20.05 uur op NPO 2.

EO viert 25 jaar bestaan 'Rail Away' met 'Nacht van Rail Away' Komend weekend is er de ‘Nacht van Rail Away’.

Dit is een marathon van veertien herhalingen van verschillende seizoenen van het programma.

De afleveringen zijn geselecteerd door de fans van Rail Away op social media.

Ter ere van het jubileum is er ook een boek verschenen ‘Het Grote Rail Away Boek’, geschreven door de makers van het programma. De boeklancering vond op 20 november plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Rail Away is inmiddels een begrip onder treinliefhebbers. Al jarenlang doet de serie bijzondere spoorlijnen aan en vertelt veel wetenswaardigheden over de treinen. Met de duurzame trein als leidraad maakt de kijker kennis met mooie spoorroutes, landschappen, lokale culturen en toeristische bezienswaardigheden. [RadioWereld.NL]