Zoek
Sluit dit zoekvak.

EO lanceert nieuw live-lunchprogramma op NPO 1

De EO start vanaf maandag 3 april met een nieuw tv-programma op NPO1. Dan presenteren Margje Fikse en Hans van der Steeg ‘Dit is de middag‘. Een live-lunchprogramma dat elke maandag en woensdag vanaf 12.20 uur te zien is.

Foto: Rogier Veldman

Fikse bespreekt vanuit de studio in Hilversum in de ‘Dit is de middag‘ actuele onderwerpen met gasten achter het nieuws. Van der Steeg trekt het land in en is te gast bij mensen thuis. Daar moet het gesprek aan de keukentafel volgens de EO gaan over de invloed van grote, actuele ontwikkelingen op het persoonlijke, dagelijks leven.

EO: “Hoe ziet de huishoudportemonnee eruit voor een vuilnisman die staakt voor meer loon? Welke gevolgen heeft het landelijk lerarentekort voor de kleine plattelandsscholen? En dwingt de energiecrisis Nederlanders te accepteren dat er windmolens in de ‘achtertuin’ komen te staan?”

Margje Fikse: “”Dit is de middag kijkt met een praktische en nuchtere blik naar de invloed van grote, actuele ontwikkelingen op het persoonlijke, dagelijks leven. Met zo min mogelijk politici, opiniemakers, vertegenwoordigers van instanties en bn’ers in de uitzendingen, maar juist de persoonlijke verhalen over maatschappelijke ontwikkelingen.

Denk aan een groenteboer, marktkoopman, een leraar of een horeca-ondernemer. De mensen waar vaak over wordt gepraat aan de talkshowtafels, maar die daar zelf niet vaak te zien of horen zijn. Zo willen we laten zien hoe nieuws en actualiteiten iedereen raken.” [RadioWereld.NL]