Joram Kaat van 3FM naar NPO Radio 1

Joram Kaat maakt de overstap van NPO 3FM naar NPO Radio 1. Hij wordt de nieuwe vaste presentator van het programma ‘Langs de Lijn En Omstreken’ dat de EO samen met de NOS uitzendt. Kaat neemt het stokje over van Hans van der Steeg.

Foto: EO

Van der Steeg presenteert met ingang van het nieuwe jaar van maandag tot en met donderdag ‘Je geld of je leven’ op NPO Radio 1.

Vorige week werd al duidelijk dat Kaat 3FM ging verlaten aangezien hij niet meer in het nieuwe programmaschema voorkomt.

Kaat gaat nu aan de slag om vier avonden per week ‘Langs de Lijn En Omstreken’ te presenteren. Op vrijdag wordt het programma door Margje Fikse gepresenteerd.

“Langs de Lijn En Omstreken is een programma waarin al mijn interesses samenkomen”, aldus Kaat. “Een soort café op de radio met sport, cultuur, actualiteit en persoonlijke verhalen.

Kaats radiocarrière begon al op zijn zestiende. “Voor mij is radio maken een van de leukste dingen om te doen als presentator. Je bepaalt mede de vorm van de uitzending en je kan echt de toon zetten. Ik hoop samen met Robbert Meeder (NOS) wekelijks vier mooie radio-avonden te vullen.” [RadioWereld.NL]