Bram Krikke: ‘Ik kwam erachter dat ik ook een beetje psychopaat ben’

[Update] Bram Krikke stapt woensdag samen met zijn collega’s in de Q-escape room van Qmusic. Voor het derde jaar op rij laten deejays van Qmusic zich opsluiten en komen ze pas weer naar buiten als de muzikale code wordt gekraakt. Hij bereidde zich voor door eerst alleen in een escape room te gaan. “Achteraf bleek dat ik vooral de ruimte had vernield.

De 27-jarige deejay Bram Krikke mag samen met Domien Verschuuren, Mattie Valk en Marieke Elsinga in de Q-escape room.

Vorig jaar duurde het radiospelletje 75 uur voordat ze zichzelf wisten te bevrijden. Toen zat Kai Merckx als vierde deejay in het spel. Bram Krikke kwam pas dit jaar bij Qmusic werken samen met zijn collega Tom van der Weerd.

Hij was eerder bij Slam te horen. Samen zijn ze op zaterdag en zondag te horen tussen 12.00 en 15.00 uur en op vrijdag leiden ze samen met Kai Merckx tussen 18.00 en 21.00 het weekend in.

“Ik kan mijn geluk niet op. Ik zit hier heel erg lekker”, vertelt Krikke. “Ik kan leuke projecten doen als de Q-escape room. Dat maakt het ook extra leuk.” We hebben ook de YouTubeserie ‘De Doofpot’ gemaakt. Dat maakt het meer dan radio. Er zijn natuurlijk nog veel meer uitstapjes mogelijk, maar die zijn nu natuurlijk wat lastiger door corona. Maar als het weer kan dan wordt het helemaal één groot feest.”

De plek in het weekend zit Krikke als gegoten, zegt Krikke tegen de Gelderlander. “Tom en ik mogen af en toe invallen voor Domien. Afgelopen zomer hebben we de middagshow mogen overnemen van hem. Dat is wel heel erg leuk. Dat weekend waar we zitten, is ook heel lekker. Maar doorgroeimogelijkheden moet je altijd in gedachten houden. Maar voor nu zit iedereen heel goed op zijn plek. Wat mij betreft kunnen we het nog zeker 10 jaar zo doen.

Psychopaat
Vorig jaar moest Krikke ook al meespelen in het radiospel. Hij moest voor een spiegel gaan staan in de escape room en zijn collega’s toespreken. En dit jaar mag hij zelf meespelen.”Ik denk dat we er binnen een dag uit zijn!”

Krikke. “Afgelopen week ben ik ook nog even een andere escape room ingegaan. Toch een soort van generale repetitie. Toen kwam ik erachter dat ik ook een beetje een psychopaat word. Je gaat opeens tasjes van de muur trekken. Achteraf blijkt dat je vooral de ruimte heb vernield.” [RadioWereld.NL]

Foto: Still Qmusic

Update
Bram Krikke, Domien Verschuuren, Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn woensdagmorgen om 09.30 uur geblinddoekt in een busje  vertrokken naar de Q-escape room op een onbekende plek in Nederland.

Foto: Still Qmusic
Foto: Still Qmusic

 

 

 

2 reacties

  1. Om 12 uur weten we waar ze heen gaan. Ik hoop niet te ver weg. Ik wil het wel zien

Reacties zijn gesloten.