NMO Luisteronderzoek week 26-2023: NPO Radio 2 is marktleider (Update)

NPO Radio 2 was in week 26 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

Doordat de Foute 1500 is afgelopen maakt Qmusic weer een flinke duik naar beneden. Bij NPO radio 2 en Radio 10 is hierdoor week een flink herstel te zien. Wel blijft Qmuisc bereiksleider met ruim 3,6 miljoen luisteraars.

Opvallend is dat NPO Radio 1 een haf miljoen luisteraars wint, maar het marktaandeel ziet dalen.

Bij Radio Veronica is, mede dankzij het Basispakket van de Nineties, weer herstel van het marktaandeel te zien.

Grand Prix Radio krijgt door het NMO opnieuw ruim 2,6 miljoen luisteraars toegewezen dankzij de Formule 1-race in Oostenrijk. Het is nog onduidelijk of het station tijdelijk geschorst gaat worden vanwege de mismatch met racegeluiden van de televisie.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

 

Gerelateerde berichten


Eén reactie

  1. Het is te zien dat KINK niet echt kan groeien. Als deze zender een FM-etherfrequentie zou krijgen dan zullen ze het niet kunnen volhouden tot 2035, denk ik. Ze moeten in dat geval gaan sleutelen aan de muziekformule, zodat ze meer mensen bereiken, commerciële muziek uitzenden dus. En voor NPO 3FM blijven de luistercijfers ook erg laag, terwijl die wel FM-etherfrequenties hebben, met een volledige landelijke dekking. Een mooi idee is om KINK onder te brengen bij de NPO en de zender samen te voegen met NPO 3FM tot NPO KINK.