Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nostalgie Vlaanderen krijgt nieuwe ochtend- en middagshow

Flinke veranderingen bij Nostalgie in Vlaanderen. Afgelopen vrijdag presenteerde Bjorn Verhoeven zijn laatste middagshow, terwijl Bart de Raes overstapt van MNM naar Nostalgie om vanaf eind augustus de ochtend voor zijn rekening te nemen.

Afgelopen vrijdag was de laatste dag van de reguliere programmering van Nostalgie in Vlaanderen. De komende weken is een speciale zomerprogrammering te horen. Dit is iets typisch Vlaams. Radiodeejays gaan gefaseerd op vakantie, maar in tegenstelling tot Nederland zijn de deejays die niet op vakantie zijn veelal op een ander tijdstip te horen.

Iemand die niet meer te horen is op Nostalgie is Bjorn Verhoeven. Hij presenteerde afgelopen vrijdag zijn laatste middagshow. Verhoeven was sinds 2019 te horen op Nostalgie. Eerst in het weekend en sinds najaar 2020 in de middag.

Geheel afscheid van radio neemt Verhoeven niet. Hij is namelijk ook betrokken bij diverse lokale radiostations in Limburg, waaronder Hasselt1, FM Goud en 10FM.

Ook nieuwe ochtendshow
Wie komend najaar de dagelijkse middagshow gaat presenteren, is nog niet bekend gemaakt. Maar ook in de ochtend zijn er veranderingen op komst. Voormalig MNM-deejay Bart de Raes is namelijk aangetrokken om vanaf eind augustus de dagelijkse ochtendshow te gaan presenteren, die nu nog in handen is van Astrid Philips.

De Raes kondigde het nieuws zelf aan via social media. “Soms moet je durven springen, durven afsluiten. Dat zei ik enkele maanden geleden bij mijn afscheid als MNM-DJ. En dat is vandaag meer dan ooit het geval. Ik verlaat MNM en de VRT, en zal vanaf eind augustus de ochtendshow presenteren bij Nostalgie. Een waanzinnig aanbod dat ik -radiomaker in hart en nieren- niet kán afslaan.

In december presenteerde De Raes al zijn laatste programma op MNM, maar bleef achter de schermen werkzaam bij de zender. Hij was de laatste MNM-deejay die er sinds de start in januari 2009 nog bij was. [RadioWereld.NL]