NPO Radio 2 doet dit weekend live verslag van North Sea Jazz

NPO Radio 2 doet ook dit jaar week live verslag van het North Sea Jazz Festival. Een deel van de uitzendingen van het station komt dan ook vanuit de locatie-studio bij Ahoy Rotterdam.

Foto: video still Youtube

Gedurende drie dag vinden er tijdens North Sea Jazz Festival meer dan 150 optredens plaats, verdeeld over 16 podia in en om Rotterdam Ahoy. Het is de 46e editie van het festival met optredens van onder anderen Lizzo, Stormzy, Tom Jones, Buddy Guy, Gabriels, Jacob Banks, Little Simz, Loyle Carner, Jill Scott, The Teskey Brothers en Van Morrison.

Op zaterdagavond komt de Soul Night live vanaf het festival. Tussen 18 en 20 uur zijn Wouter van der Goes en Frank van het Hof te horen, gevolgd door Corné Klijn tot 22 uur. Morad El Ouakili sluit de zaterdagavond af tussen 22 uur en middernacht.

Op zondag presenteert Leo Blokhuis de Verrukkelijke 15 vanuit de NPO Radio 2-studio bij Ahoy, van 18 tot 19 uur. Daarna ontvangt hij twee uur lang gasten in de studio, is er veel ruimte voor livetracks van North Sea Jazz en interviews met artiesten.

In tegenstelling tot vorig jaar zendt NPO Radio 2 dit jaar gedurende het North Sea Jazz weekend geen Soul ABC uit.

Vorige week werd er door honderden musici geprotesteerd bij de NPO om meer aandacht te vragen voor Jazz en wereldmuziek. NPO-voorzitter Frederieke Leeflang heeft daarom alle omroepen opgeroepen om met plannen te komen voor programma’s die wereldmuziek en jazzmuziek in de schijnwerpers kunnen zetten. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Ik vind het ook de taak van de NPO om jazz en wereldmuziek uit te zenden. NPO Radio 2 is de zender waar deze muziek thuishoort. Het is daarom ook goed dat NPO Radio 2 het North Sea Jazz Festival uitzendt. Doorgaans in de programmering overdag moet er ook meer ruimte worden gemaakt voor jazz en wereldmuziek. Als het gaat om het uitzenden van popmuziek dan zijn de commerciële zenders de aangewezen partij. Vooral nu de commerciële zenders met de FM-frequentieveiling veel moeten betalen en aankomende jaren geld moeten verdienen. Het moet niet zo zijn dat NPO Radio 2 de commerciële zenders voor de voeten gaat lopen. Met het uitzenden van meer jazz en wereldmuziek, onderscheidt NPO Radio 2 zich beter van de commerciële zenders en voorziet in de behoefte om radioluisteraars te bedienen, die graag verschillende soorten muziek op de radio willen horen. We moeten niet vergeten dat NPO Radio 2 grotendeels inkomsten heeft via publiek-geld. En daarom de taak heeft om het publiek zo goed, breed mogelijk te bedienen.