Zoek
Sluit dit zoekvak.

Demonstrant overnacht voor Hilversums gebouw vanwege TrosKompas (Update)

De 78-jarige Piet van den Berg uit Dordrecht, is maandagmorgen in Hilversum met een ‘zitprotest’ gestart om zijn ongenoegen te uiten over de niet-ontvangen televisiegids TrosKompas.

Uit protest heeft hij zelfs de nacht doorgebracht voor het M-gebouw in Hilversum op de op de ’s-Gravelandseweg. Dit is niet het hoofdkantoor van de omroep, dat zit op de Witte Kruislaan in Hilversum, maar dat is bij Van den Berg bekend. Volgens de man zit de klantenservice van de TrosKompas in het M Gebouw, vandaar dat hij daar protesteert.

Hij blijft vastberaden, ook nadat de politie heeft geprobeerd hem te verwijderen. De politie vroeg hem maandagavond in zijn auto te gaan zitten, anders zou hij een boete krijgen. Ze vroegen hem ook terug naar huis te gaan, maar dat weigerde hij.

Hij blijft op een witte tuinstoel langs de weg zitten. Hij is al jarenlang geabonneerd op TrosKompas, maar de laatste maanden is de gids herhaaldelijk niet bezorgd. Na meerdere telefoontjes naar de omroep ontving hij de gids uiteindelijk enkele dagen later, tot afgelopen week. Toen kwam er helemaal niets meer door zijn brievenbus.

Volgens AvroTros heeft Van den Berg inmiddels een nieuwe TrosKompas ontvangen, maar dat is voor de demonstrant niet voldoende. Hij eist nu ook een reiskostenvergoeding van 30 euro. Daarnaast wil hij een gratis telefoonnummer waarop hij altijd kan bellen als ik mijn gids niet ontvangen heeft.

Dinsdag heeft Van den Berg een gesprek gehad met de klantenservice van het TrosKompas, daarna heeft hij zijn stoel gepakt en is weer terug naar Dordrecht is gegaan. Of AvroTros aan zijn eisen tegemoet komt is niet bekend.

Update
Dinsdagmiddag heeft Van den Berg alsnog zijn protestactie beëindigd, zo meldt NH Nieuws. Bindinc, het bedrijf dat de klachtenafhandeling regelt, heeft toegezegd zijn onkosten te vergoeden. [RadioWereld.NL]

Foto: RadioWereld.NL