Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 2 komt opnieuw met de Songfestival Top 50, Bart Arens in Malmö

NPO Radio 2 komt met een nieuwe editie van de Songfestival Top 50, de lijst met de grootste songfestivalklassiekers. Luisteraars kunnen hun favoriete Songfestival hit doorgeven, waarna de lijst op zaterdag 11 mei te horen is. Bart Arens maakt komende week zijn programma live vanuit Malmö.

Foto: NPO Radio 2

Nadat Mia en Dion vorig jaar teleurstelden en al uitgeschakeld werden in de halve finale, mag dit jaar Joost Klein het met ‘Europapa’ proberen in Malmö. De Zweedse stad is dit jaar het decor voor het Eurovisie Songfestival, dat vorig jaar voor de tweede keer gewonnen werd door Loreen. Joost staat donderdag 9 mei in de tweede halve finale.

Op zaterdag 11 mei is dan de finale en daarom zendt NPO Radio 2 voorafgaand aan het festijn weer de Songfestival Top 50 uit. De lijst is tussen 17 en 21 uur te horen en wordt gepresenteerd door Bart Arens.

De afgelopen edities stond ‘Waterloo’ van Abba op nummer 1. Ook dit jaar vraagt Radio 2 de luisteraars weer hun favoriete Songestival hit door te geven. Dat kan via de app van de radiozender.

Aan de Slag live vanuit Malmö
Naast de Songfestival Top 50 besteed NPO Radio 2 nog meer aandacht aan het liedjesfestijn. Komende week komt ‘Aan de Slag’ met Arens live vanuit Malmö en zijn alle ontwikkelingen rondom het Songfestival op de voet te volgen. Er komen experts en gasten langs, Arensa spreekt andere deelnemers, en natuurlijk zal ook Joost Klein zelf aanschuiven om te vertellen hoe alles gaat.

Songfestival op de radio
Daarnaast presenteert Carolien Borgers op zaterdag 11 mei vanaf 21 uur de Eurovisie Songfestival Finale op NPO Radio 2. De voorgaande jaren werd dit gepresenteerd door Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof, maar door hun vertrek moest NPO Radio 2 op zoek naar vervanging. [RadioWereld.NL]