Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Audacy ontslaat bijna 100 medewerkers

Audacy, de op één na grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, heeft afgelopen week weer een saneringsronde doorgevoerd. Bijna 100 medewerkers kregen te horen dat ze hun spullen mochten pakken. Het gaat om bijna 2% van het totale personeelsbestand.

Momenteel is Audacy druk bezig om weer in rustig vaarwater te komen. Nadat begin dit jaar faillissementsbescherming (Chapter 11) werd aangevraagd wegens fors opgelopen schulden, bereidt het bedrijf zich nu voor om de ‘Chapter 11’-status te verlaten. Om op koers te blijven was volgens Audacy een nieuwe ontslagronde onvermijdelijk.

De meeste ontslagen vielen dit keer bij de online afdelingen die de websites en socials bijhouden van de vele radiostations. Maar ook werden er diverse radiomakers op straat gezet.

Zo werd bij de popzender New 102.7 (WNEW) in New York City afscheid genomen van avonddeejay Christine Richie. Zij werkte sinds 2011 voor het station.

In Chicago werd middag co-host Keith Johnson na bijna 30 jaar op straat gezet bij de nieuwszender WBBM. De nieuwszender KCBS in San Francisco bedankte invalpresentator Dan Mitchinson, verslaggever Alice Wertz en verkeersinformatielezer Frank Munich voor hun diensten.

Ook in Pittsburgh werd gesaneerd bij de lokale nieuwszender. Bij KDKA vloog middagpresentator Rick Dayton er namelijk uit. Middagdeejay Amber Wilkerson mocht haar spullen pakken bij de popzender Alice 105.9 (KALC) in Denver, terwijl in Houston programmaleider Tony Luna van de Spaanstalige zender Mega 101 (KLOL) ontslagen werd.

Daarnaast werd in Hartford, hoofdstad van de staat Connecticut gesaneerd bij de popzender Lite 100.5 (WRCH) en de nieuws- en talkzender 1080 WTIC. [RadioWereld.NL]