Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Directeur ‘dwerg’ Connoisseur Media doet bod op ‘reus’ Cumulus Media

Een consortium onder leiding van Connoisseur Media directeur Jeff Warshaw heeft een bod gedaan van $1,2 miljard op Cumulus Media, de op twee na grootste radiogroep van de Verenigde Staten. Dit meldt Reuters. Ook neemt het consortium de schulden van Cumulus over.

Foto: Pixabay

Volgens het persbureau heeft Warshaw Cumulus vertelt tussen de $15 en $17 per aandeel te willen betalen. Als gevolg van het bod schoot het aandeel van Cumulus in een dag tijd met 40% omhoog naar iets boven de $14. Dit is de hoogste waarde sinds juli vorig jaar.

Cumulus bezit ruim 400 radiostations in 90 radiomarkten in de VS. Onder meer Talk 103.9 (WFAS) in New York City, de talkzender 790 KABC in Los Angeles, de alternatieve zender 101 WKQX en de classic hitszender 94.7 WLS FM in Chicago en de talkzender KGO 810 in San Francisco behoren tot de portfolio van Cumulus. Daarnaast heeft het bedrijf ook nog een podcast platform.

Eind 2017 zat Cumulus in zwaar financieel weer en werd zelfs surseance van betaling aangevraagd nadat de schulden waren opgelopen tot ruim $2 miljard. Als gevolg hiervan werden diverse radiostations verkocht, waaronder 77 WABC en 95 5 (W)PLJ in New York City, dure contracten ontbonden en ook een flink aantal zendmasten verkocht. Momenteel is ruim 80% van de aandelen in Cumulus in handen van schuldeisers.

Connoisseur Media bezit slechts 13 radiostations in negen radiomarkten, waaronder de popzender WALK 97.5 en de classic hitszender 103.1 Max FM (WBZO) op Long Island en de popzender Star 99.9 (WEZN) in Bridgeport, Conneticut.

Cumulus draaide in 2021 een nettowinst van $17,3 miljoen, waar het in 2020 door corona nog $59,7 miljoen verlies draaide. Het is niet duidelijk hoe Cumulus op het overnameaanbod gaat reageren. [RadioWereld.NL]