VS: iHeart Media lanceert Kiss 107.9 in Sacramento (filmpjes)

Na jaren van ruis is er eindelijk weer muziek te horen op de frequentie 107.9 FM in Sacramento, Californië. Afgelopen week is iHeart Media gestart met Kiss 107.9 op deze frequentie, een station met hits van de jaren ’90, ‘00 en nu.

De frequentie 107.9 FM in Sacramento zweeg sinds eind 2017 nadat het toenmalige Entercom (nu Audacy) de vergunning had teruggegeven aan mediawaakhond FCC om de fusie met CBS Radio er doorheen te krijgen.

Nadat een veiling van de frequentie met een jaar werd uitgesteld, wist iHeart Media deze vorig jaar zomer alsnog te bemachtigen en telde hiervoor bijna 5,2 miljoen euro neer. Maar daarvoor heeft iHeart er wel een frequentie bij die door het hoge uitzendvermogen van 25 kW in een flinke straal rondom de stad te ontvangen is.

Stunten
Toch duurde het nog tot mei van dit jaar voordat er eindelijk weer geluid op de frequentie te horen was. En om de aandacht te vestigen op deze ‘nieuwe’ frequentie, werd er eerst ruim 30 dagen lang gestunt. Hierdoor was er elke dag iets anders te horen op 107.9 FM, waaronder een dag lang de tune van Star Wars, muziek over moeders op Moederdag en non-stop ‘Manic Moday’ van The Bangles op maandag.

Maar afgelopen week onthulde iHeart Media de nieuwe identiteit van het station: Kiss 107.9 (KSTE). Het station brengt een mix van hits van de jaren ’90, ’00 en nu. Op de playlist staan onder meer Lady Gaga, 2Pac, Black Eyed Peas, The Weeknd, Eminem, Pink, Usher, Coldplay, Britney Spears, No Doubt, Rihanna, Katy Perry, Maroon 5 en Panic! At The Disco.

Deejays
Opmerkelijk is dat Kiss 107.9 al gelijk een volwaardig gepresenteerde programmering heeft. Het station promoot dit zelfs met ‘deejays die wonen en werken in Sacramento’, al blijkt de praktijk anders. Kiss 107.9 wordt namelijk volledig gevuld met deejays van iHeart-stations elders in de VS, waarvan het grootste deel waarschijnlijk gewoon voicetracks zijn.

Zo is Channel 93.3 (KHTS) San Diego middagdeejay Chino Iglesias, die ook in San Diego woont, in de ochtend te horen op Kiss. Wendy Wild van 103.5 (W)KTU uit New York City volt het blok tussen 10 en 15 uur, Strawberry en Lizette Love, in het verleden te horen in de ochtend op KUBE Seattle en de afgelopen maanden beiden solo te horen op zusterstation V101.1 (KHYL) in Sacramento, presenteren de middagshow, terwijl Channel 93.3-ochtenddeejay Franky Vizzle het avondblok vult op Kiss. In het weekend is de zender als stunt reclamevrij.

Positionering
Met veel hits uit de 90’s en 00’s positioneert iHeart Kiss pal tussen Now 100.5 (KZZO) van Bonneville en V101.1. Now hanteert een Hot Adult Contemporary format en richt zich meer op actuele muziek en staat op plek 9 met 3,2% marktaandeel. V brengt voornamelijk throwback hip-hop en r&b en scoort daarmee volgens de laatste cijfers van Nielsen Audio 4,6% marktaandeel, wat goed is voor plek 7. [RadioWereld.NL]