Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: WTOP voor negende jaar op een rij radiozender met hoogste omzet

103.5 WTOP staat voor het negende jaar op één als het gaat om hoogste omzetten van radiostations in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit de cijfers van BIA Advisory Services. Wel zag de nieuwszender in Washinton DC de omzet het afgelopen jaar iets dalen ten opzichte van 2022, net als de meeste andere zenders in de top 10.

Foto: RadioWereld.NL

Dat New York City als grootste radiomarkt van de VS met vijf stations vertegenwoordigd is in de top 10 van radiostations met de hoogste omzet, is niet echt een verrassing. Wel is opvallend dat Los Angeles (radiomarkt 2) met slechts twee radiostations in de top 10 staat. Chicago (radiomarkt 3), Washington DC (radiomarkt 7) en Boston (radiomarkt 10) zijn elk met één station vertegenwoordigd. Ook is opvallend dat slechts vier stations in de top 10 muziek draaien.

WTOP weer aan kop
WTOP in Washington is opnieuw bovenaan het lijstje te vinden. Voor het negende jaar op een rij heeft het station de hoogste omzet van alle radiozenders in de VS. In 2023 harkte WTOP $66 miljoen binnen. Dat is weliswaar 2,7 miljoen minder dan in 2022, maar nog altijd een slordige $25 miljoen meer dan de nummer twee. Bovendien was WTOP goed voor 29% van de totale radioreclame-omzet in Washington.

Nummer twee is opnieuw 102.7 KIIS FM in Los Angeles. De hitzender haalde het afgelopen jaar $41,8 miljoen binnen, ruim 2,3 miljoen meer dan in 2022. Het is toch wel enigszins opmerkelijk dat KIIS op plek twee staat en Los Angeles aanvoert gezien het feit dat het station in heel 2023 nauwelijks in de top 5 van populairste radiozenders te vinden was.

Een flinke stap omhoog maakte 1010 WINS. De nieuwszender in New York City kreeg eind 2022 ook de beschikking over een FM-frequentie en zag daardoor vorig jaar de omzet met bijna $8 miljoen stijgen naar $40,0 miljoen. WINS stijgt hierdoor van zeven naar drie.

Tekst gaat verder onder de tabel

De rest van de top 10
106.7 Lite FM (WLTW) in New York City is nu op vier te vinden. De popzender zag de omzet met $1,8 miljoen dalen. Ook de nummers vijf tot en met negen zagen de omzet dalen.

Terug in de top 10 is WCBS Newsradio 880 in de Big Apple. De nieuwszender drukt de news/talkzender 95.5 WSB uit Atlanta uit de top 10. [RadioWereld.NL]