Zoek
Sluit dit zoekvak.

Evelien de Bruijn over stoppen met ochtendradio: “Ik was kapot”

Evelien de Bruijn stopte eind vorig jaar plotseling als sidekick van de ochtendshow van Gerard Ekdom op Radio 10 om een sabbatical te nemen. “Ik was kapot”, vertelt ze in de podcast ‘Dit was De Radio’. “Ik vond het lekker om even afstand te nemen en uit te slapen, want ik was zo moe.

Foto: NPO Radio 2/Michel Schnater

Het was de bedoeling dat De Bruijn na een half jaar weer terug zou keren naast Ekdom op Radio 10, maar begin mei kwam opeens het nieuws dat ze overstapt naar NPO Radio 2, om programma’s in het weekend te maken. Dat vooruitzicht had ze een half jaar eerder nog niet. “Ik wist op dat moment helemaal niet hoe de toekomst eruit zou zien, maar het is wel fijn om wat anders te doen.

Ekdom, die tijdens haar sabbatical bekendmaakte over te stappen naar Radio Veronica, is blij voor haar zegt de presentatrice. “Hij vindt het voor mij fantastisch dat ik dit kan doen.

Huwelijk
Meeverhuizen naar Veronica was volgens De Bruijn geen optie. “Ik heb een ontzettend leuk leven met een radioman (voormalig 3FM-zendercoordinator en RTV Utrecht-directeur Paul van der Lugt, red.), die inmiddels met pensioen is, en we vinden het ook leuk om af en toe wat samen te doen.

En als je in een ochtendprogramma zit en je gaat van zondag tot en met donderdag om 21 uur naar bed en op vrijdag zegt ‘ik ben moe’, dan komt dat niet ten goede aan je huwelijk”, vertelt ze in Dit Was De Radio. “Dus wat dat betreft komt dit als een zegen.

Uitvinden
Voor De Bruijn is NPO Radio 2 geen onbekend terrein. Tot 2019 presenteerde ze drie jaar lang het nachtprogramma ‘t Wordt nu laat’. En dat is hele andere radio dan ze nu gaat maken. “Toen kon ik me helemaal suf lullen, want het was in de nacht. En we hadden hele leuke gasten en die mochten hun favoriete liedjes draaien, wat natuurlijk hartstikke leuk is, maar dat kan je natuurlijk niet op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag doen.

Muziek zal in eerste instantie dus echt de boventoon voeren. “En op een geven moment komt er dan misschien eens een keer een itempje voorbij vliegen. Ik ga het lekker allemaal lekker en beetje uitvinden.

Haar nieuwe weekendprogramma tussen 14 en 16 uur ziet ze als een uitdaging. “Die vrijdag-, zaterdag- en zondagvibe, het gevoel, die zijn heel anders. Ik kan drie verschillende programma’s maken en dat vind ik heel leuk.” [RadioWereld.NL]