Radiozender WBLS verstevigt koppositie in New York City

De urban popzender WBLS 107.5 in New York City heeft haar koppositie verstevigd. Voor de derde maand op een rij staat het station op de eerste plak bij de luistercijfers. In Los Angeles blijft KOST 103.5 de grootste.

Foto: Pixabay

Dit blijkt uit de cijfers over maart van Nielsen Audio. Het marktaandeel van WBLS steeg met 0,6%-punt naar 6,5%.

106.7 Lite FM (WLTW) heeft het nog altijd zwaar. Het goede nieuws is wel dat de popzender het verlies van de voorgaande meting weer nagenoeg goed maakte. Het marktaandeel ging met 0,4%-punt omhoog naar 5,9%.

Wel blijft Lite de grootste als het om weerbereik gaat. Deze meting steeg het aantal luisteraars met ruim 7% naar bijna 3,6 miljoen. De totale weekbereik van radio in New York City groeide de afgelopen maand met 1,9%.

Plek drie blijft in handen van (W)CBS FM 101.1. Maar ook de classic hits zender heeft het zwaar, want het marktaandeel daalde dit keer met 0,2%-punt naar 5,2%.

Het Spaanstalige Mega 97.9 (WSKQ) staat opnieuw op plek 4 met 4,9% (+0,3%-punt), terwijl de classic rockzender Q104.3 (WAXQ) dankzij een flinke stijging weer de top vijf binnenkomt met 4,8%. Hierdoor is de hitzender Z100 (WHTZ) weer uit de top vijf gedrukt.

Een opvallende stijger is de talkzender 77 WABC. Het marktaandeel groeide deze meting met bijna een procentpunt naar 3,8%, wat goed is voor plek acht. Het is tevens het hoogste marktaandeel voor WABC sinds 2010.

Bij de doelgroepen blijft Mega 1 bij 25-54 jaar en neemt het de koppositie over bij 18-49, terwijl WBLS naar de hoogste plek schiet bij 18-34.

Los Angeles
Voor de negende meting op een rij staat KOST 103.5 bovenaan bij de luistercijfers in Los Angeles. Wel verloor de popzender opnieuw marktaandeel en moet het genoegen nemen met 5,5% (-0,3%-punt). Ook zag KOST het weekbereik met bijna 10% dalen naar ruim 2,17 miljoen, terwijl het totale weekbereik van radio in de filmstad juist met 1,2% steeg.

K-Earth 101 (KRTH) verloor opnieuw terrein. De classic hits zender staat met 4,9% (-0,4%-punt) nog nipt tweede.

De popzender 104.3 My FM (KBIG) en de urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) staan nu op een gedeelde derde plek met 4,8%. My bleef gelijk, terwijl The Wave 0,1%-punt steeg.

Terug in de top vijf is KFI AM 640. De talkzender schoot met 0,7%-punt omhoog naar 4,7%.

Opvallend is dat KOST, ondanks dat het station marktleider is bij de 6+-cijfers, bij geen van de voor adverteerders belangrijke doelgroepen aan kop gaat. De Spaanstalige softpopzender K-Love 107.5 (KLVE) staat op 1 bij 25-54, de hitzender 102.7 KIIS bij 18-34 en My FM bij 18-49.

Boston
Elke maand blikt RadioWereld.NL ook op een radiomarkt elders in de VS. Dit keer is dit Boston, hoofdstad en grootste stad van de staat Massachusetts. Met ruim 4,37 miljoen inwoners is deze stadsregio radiomarkt nummer 10.

De classic hits zender 105.7 WROR is de populairste radiozender van de regio. Het marktaandeel steeg deze meting met maar liefst 0,8%-punt naar 9,2%. Dit is het hoogste marktaandeel voor ROR ooit.

Ook sport doet het goed in Boston, want op plek twee staat 98.5 The Sports Hub (WBZ) met 7,3%, op de voet gevolgd door de popzender Magic 106.7 (WMJX) met 7,2%.

Ruim daarachter staat de classic rockzender 100.7 WZLX met 5,9%, terwijl de hitzender Kiss 108 (WXKS) de top vijf completeert met 5,6%, een daling van een vol procentpunt. [RadioWereld.NL]