Maria Fiselier nieuwe presentator van AvroTros

Mezzosopraan Maria Fiselier wordt de nieuwe presentator van AvroTros. Zij presenteert vanaf nu alle tv-registraties van klassieke concerten en evenementen, zoals het Prinsengrachtconcert bij de omroep.

Foto: Ruud Baan

Haar eerste presentatie komt morgen vanuit het Concertgebouw waar het Koningsnachtconcert plaatsvindt. Verder staan onder andere nog het AvroTros Lenteconcert, het 40-jarig jubileum van het Prinsengrachtconcert en Opening Night en de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest voor dit jaar op de agenda.

Maria Fiselier: “Ik wil klassieke muziek nog dichter bij de mensen brengen en geloof dat mijn enthousiasme en passie voor deze kunstvorm aanstekelijk werken. Ik wil mensen laten zien en horen hoe ongelofelijk mooi klassieke muziek kan zijn en hoe puur de muziek bij mensen binnen kan komen. Ook wanneer ze de etiketten en tradities niet kennen. Als presentator bij AvroTros kan en mag ik precies dat doen. Ik ben razend enthousiast over deze nieuwe uitdaging.

Maria Fiselier werkte in diverse landen mee aan grote operaproducties en was als solist verbonden aan de Komische Oper Berlin in Berlijn. In 2017 deed zij al eens mee aan het tv-programma Tijl B op volle toeren waarin zij een eigen versie van Leef, van André Hazes, maakte onder de naam Vivre. In 2018 gooide zij hoge ogen met haar deelname aan het programma Beste Zangers.

Het Koningsnacht Concert, waar singer songwriters als Jeangu Macrooy, Meau, Pitou en Thomas Azier optreden met Camerata RCO, past als concert meteen perfect bij de ambities van zowel AvroTros als Maria Fiselier. Ze deelt het podium bij deze presentatie met Glen Faria, waarmee ze samen te zien was in Beste Zangers. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten