Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM viert Songfestival met EuropapaParty en EuropaParade

Na NPO Radio 2 maakt ook 3FM zich op voor het Eurovisie Songfestival. Zo organiseert het station donderdag (9 mei) de VoorAan EuropapaParty en is op die dag ook de 3FM EuropaParade te horen.

Het werd landelijk nieuws: 3FM-deejays Jamie Reuter en Olivier Bakker startten een actie om Joost Klein naar het Eurovisie Songfestival te krijgen. Ze verzamelden handtekeningen, bedachten een campagne en hingen een spandoek op bij de ingang van het Media Park. “Zijn naam is Klein, maar zijn droom is groot.” De actie lukte, want Joost vertegenwoordigt Nederland dit jaar.

Daarom aan Jamie en Olivier de eer om samen met een selecte groep luisteraars en Joost-fans de tweede halve finale met het optreden van Joost op een groot scherm te bekijken in Bitterzoet in Amsterdam. Het belooft een groot Songfestivalfeest te worden tijdens de VoorAan EuropapaParty. Tussen 21 en 00 uur houden Jamie en Olivier de luisteraars thuis op de hoogte van de EuropapaParty en natuurlijk het optreden van Joost tijdens het Songfestival.

Laatste kaarten EuropapaParty
Luisteraars maken tot en met woensdag 8 mei nog kans op de laatste kaarten voor de VoorAan EuropapaParty. Horen zij het ticketalarm op 3FM, dan is het zaak zo snel mogelijk te appen naar de studio en zo kans te maken op de kaarten. Op donderdag 9 mei is de EuropapaParty in Bitterzoet live te volgen op 3FM en de online kanalen van 3FM.

EuropaParade op 3FM
Om in de stemming te komen voor de tweede halve finale van het Songfestival viert 3FM de beste muziek uit Europa ooit gemaakt met de 3FM EuropaParade. De lijst is op donderdag tussen 7 en 21 uur te horen en bevat muziek uit landen die meedoen aan het Eurovisie Songfestival, gekozen door de 3FM deejays. Denk aan Eurovisieknallers van Måneskin, Abba, Duncan Laurence en S10. Maar ook andere Europese helden als Stromae en Daft Punk. Natuurlijk mag Neerlans trots niet ontbreken, met bijvoorbeeld De Jeugd van Tegenwoordig, Son Mieux en uiteraard ook Joost. [RadioWereld.NL]