Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Zilveren Reissmicrofoon voor De Concertzender

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma is gewonnen door de Concertzender. De Zilveren Reissmicrofoon werd donderdag door Vincent Bijlo overhandigd aan Sem de Jongh in het Ketelhuis in Amsterdam.

De andere genomineerden voor de juryprijs waren: de podcast Mina & Mevrouw van Maartje Duin (Vpro) en De Zelfmoordshow van Tim op het Broek (Kink).

Winnaar Zilveren Reissmicrofoon 2024
Weinig woorden, veel muziek. Dat was het uitgangspunt van de nieuwe lokale Amsterdamse zender voor serieuze muziek opgericht in 1982 door Jan Wolff en Hans Frankfurther. De oprichters wilden destijds de muziekgenres laten horen die bij de publieke omroep niet of te weinig aan bod kwamen. Daar had de luisteraar recht op, vonden ze.

In eerste instantie was De Concertzender alleen in Amsterdam via de kabel te horen. In 2024 is de zender wereldwijd via internet te ontvangen. Het bestaan van de zender heeft talloze keren aan een zijden draadje gehangen en is in de loop der tijd door vele partijen gefinancierd, van NOS en VPRO tot Veronica aan toe.

Ere Zilveren Reissmicrofoon
De Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat deze keer naar de Top 2000 van NPO Radio 2.

Speciale Vermelding
De 3FM-deejay Wijnand Speelman ontving een Speciale Vermelding voor zijn interview met ALS-patiënt Anjo Snijders op de laatste dag van diens leven, vlak voor zijn euthanasie. [RadioWereld.NL]