Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jurre Bosman: “Ik vind dat 3FM meer luisteraars verdient”

Jurre Bosman, directeur audio van de NPO, vindt het jammer dat niet meer mensen 3FM een kans geven. “Ik vind dat 3FM meer luisteraars verdient“, zegt hij in een interview met nu.nl. “Vorig jaar is de zender eigenlijk weer helemaal vanaf de grond af opgebouwd met nieuw talent en het ontdekken van nieuwe muziek als basis.

Foto: NPO/Michel Schnater

3FM startte in september met een nieuwe programmering met Rob Janssen en Wijnand Speelman in de ochtend. Daarnaast werden Barend van Deelen, Ivo van Breukelen, Mart Meijer en Jaimy de Ruijter weggehaald bij 538, terwijl Herman Hofman, Sander Hoogendoorn en Frank van der Lende juist vertrokken bij 3FM.

Bosman hoop dan ook dat het station uiteindelijk gaat profiteren van de nieuwe programmering. Ook denkt hij dat de veiling van de landelijke commerciële FM-frequenties wel eens gunstig kan uitpakken voor de luistercijfers van 3FM. “De deelnemers moeten miljoenen betalen voor een plekje op de FM en moeten dat ook terugverdienen.

De directeur audio verwacht dan ook dat sommige landelijke stations wat meer naar het midden kruipen en veiliger gaan programmeren. De landelijke publieke stations behouden daarentegen hun FM-frequenties. “Daar kan 3FM profijt van hebben met zijn unieke profiel. Het marktaandeel is nu te klein voor wat de NPO beoogt.

Volgens de laatste luistercijfers scoort de zender momenteel 1,7% marktaandeel. Wel heeft het inmiddels weer meer luisteraars dan NPO Radio 5. Welk marktaandeel 3FM wel moet hebben, wil Bosman niet zeggen tegen nu.nl. “We nemen de tijd.” [RadioWereld.NL]

2 reacties

  1. Alle radiozenders zouden eens moeten gaan nadenken waarom er zo weinig mensen luisteren. Veel te veel geklets, veel te veel reclame, veel te vaak onnodig “nieuws”.
    3fm heb ik in geen jaren geluisterd ( behoor ook niet tot de doelgroep), maar 5 en 4 verknallen het voor mij ook veel te vaak.
    Op 5 wordt ontzettend veel gekletst, soms leuk, maar vaak alleen maar irritant, op 4 menen zecdat mensen klassieke muziek alleen in hele kleine hapjes kan ‘behappen’ en dus meer een soort classicNL programmacgeeft met geklets. Hopeloze omroep.

  2. 3 FM was niks wordt niks en de belastingbetaler is de dupe van deze amateurzender met zijn enorme hoge kosten.