Zoek
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 23-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was ook in week 23 de best beluisterde radiozender van Nederland. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede gevolgd door Radio 10 op de derde plaats.

Foto: Pixabay

NPO Radio 2 zakt deze meting terug naar het oude niveau, terwijl Qmusic mede dankzij de Foute Maand flink herstelt en Radio 10 weer passeert. Daarnaast heeft Qmusic de meeste luisteraars.

Radio 538 is deze meting de grote winnaar en stijgt met 2%-punt in marktaandeel, terwijl het weekbereik met 200.000 luisteraars stijgt. Daarmee lijkt de nieuwe ochtendshow een goede zet te zijn, al zijn dergelijke fluctuaties de laatste weken wel vaker te zien bij andere zenders in het NMO Luisteronderzoek. Eén zwaluw maakt dus nog geen zomer.

Radio Veronica ziet het weekbereik dalen tot onder de 1 miljoen, terwijl 3FM in weekbereik NPO Radio 5 voorbij is.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 94 zenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

 

3 reacties

    1. Om dat die waarschijnlijk niet meedoen. Je moet ervoor betalen om opgenomen te zijn.