Search
Close this search box.

Studio Brussel steeds populairder in Nederland

Het Vlaamse radiostation VRT Studio Brussel, de ‘alternatieve popzender’ van de Vlaamse publieke omroep, wordt steeds populairder in Nederland met als gevolg verdere uitbreiding van de distributie. Nu Caz in Nederland gaat verdwijnen of in elk geval niet meer verder zal worden ontwikkeld (via de kabel en satelliet) na een overname van de zender door Arrow, zal Studio Brussel waarschijnlijk steeds vaker als ideale vervanger en toevoeging in het Nederlandse radiolandschap worden gezien.

De muziek die Studio Brussel draait is vooral wat volwassener pop en rockmuziek met meer diepgang onder de noemer ‘life is music’.

Recent is VRT Studio Brussel in Zoetermeer aan het FM-aanbod op de kabel toegevoegd en hetzelfde is gebeurd bij het digitale aanbod van Caiway (oa. Westland en Oudenbosch). Vanaf 3 juli zal Studio Brussel dan ook nog eens in Groot-Rotterdam (Rotterdam, Hoogvliet, Hoek-van-Holland) op de kabel komen op FM 98.1 Mhz. Studio Brussel is vorig jaar óók al toegevoegd aan het familiepakket van Canal Digitaal Satelliet. Ook op de kabel in Friesland (UPC) en studentenstad Delft heeft Studio Brussel intussen een vaste plek gevonden.

Bovendien is de verwachting dat meer programmaraden in het land volgend jaar Studio Brussel ook voor kabeldoorgifte gaan adviseren. De zender is in de zuidelijke provincies (Limburg, Zeeland, Noord-Brabant inclusief het kabelnetwerk in de regio Gorinchem-Werkendam) overal op de FM-kabel te ontvangen en is in de ether (tot in Zuid-Holland) te beluisteren via 100.9 FM, in ZO-Brabant en Limburg op 101.4 mhz. en in Zeeland naast de 100.9 ook nog via 102.1 mhz. Daarnaast is in het Z. ook ontvangst via DVB-T en DAB mogelijk en overal (zij het in iets mindere kwaliteit) via internet-radio.  [JHV/Radio.nl/Satellitemagazine.com]

Gerelateerde berichten