Zoek
Sluit dit zoekvak.

Luistercijfers periode Juni / Juli 2011 [Update]

Onderzoeksbureau Intomart GfK heeft vandaag (donderdag 1 september 2011) de meest recente luistercijfers gepubliceerd over de periode Juni / Juli 2011. De rapportage is gebaseerd op een landelijke representatieve steekproef van 9.614 respondenten. De gemiddelde luistertijd bedraagt in deze periode 3 uur en 0 minuten, dat is 9 minuten minder dan in de vorige periode.

Uit deze cijfers blijkt dat Radio 538 marktleider is in deze periode met een marktaandeel van 11.7%, dit was 12.0%. 3FM staat nu op een tweede plek met 9.6%, dit was afgelopen maand 10.0%. Op de derde plaats staat dit keer Radio 2 met 9.0%, dit was in de vorige periode nog 9.5%.

Stijgers: ORN radio, Skyradio, Radio 1, Radio Veronica, Slam FM, Classic FM, Kink FM, Overige zenders.
Dalers: Radio 538, Radio 3FM, Radio 2, Q-music, E-power Radio, 100%NL, Radio 5 Nostalgie.
Gelijk: Radio 10 Gold, Radio 4, Arrow Classic Rock, BNR Nieuwsradio, Arrow Jazz FM, Radio 6 Soul en Jazz.

Kijk op deze pagina voor een volledig overzicht van de afgelopen 10 jaar. De landelijke cijfers van de vorige periode staan hier. De luistercijfers van de regionale omroepen staan hier. Op donderdag 29 september 2011 worden weer nieuwe luistercijfers gepubliceerd in opdracht van RAB. [Radiowereld.NL]

Update
Zoals bekend is een aantal radiostations getroffen door de branden van 15 juli 2011 in de zendmasten van Smilde en Lopik. Het FM-bereik in noord Nederland is na het instorten van de zendmast in Smilde gedeeltelijk hersteld, na de ingebruikname van een noodmast in Assen op 22 juli en aanvullende zenders op alternatieve opstelpunten. De getroffen radiostations zijn in noord Nederland opnieuw te ontvangen, zij het minder krachtig.

Het FM-bereik in midden Nederland is nog steeds ernstig verstoord. Voorlopig is geen oplossing gevonden voor de problemen in de zendmast van Lopik. Het is mogelijk dat de luistercijfers zijn beïnvloed door deze incidenten.