Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kort media nieuws: dinsdag 30 september 2003 [Deel2]

Radio 2 start op maandag 6 oktober wederom een “Jaren 70 week”. Dan komt de hele week lang op Radio 2 de beste muziek voorbij uit de jaren 70. En op 10 oktober presenteert Bert Kranenbarg de Top 70 uit de jaren 70.

Loek
Loeki de Leeuw is bijna verledentijd in de STER-reclameblokken. De STER vindt de avonturen van Loeki niet langer in de reclameblokken rondom de ‘serieuzere’ programma’s passen, zo bevestigde de STER in het radioprogramma “Antenne 2”. Bovendien kosten de Loeki-filmpjes de STER geld, omdat ze reclamezendtijd in beslag nemen. Loeki blijft wel bestaan rondom de jeugdprogramma’s van Zappelin te zien.

Cd’s
Tennisverslaggever ‘Theo Bakker’ (Radio 1 en Eurosport) heeft een album met 12 Nederlandse luisterliedjes uitgebracht. ‘Bakker’ schreef alle teksten en de muziek zelf. Van de liedjes gaat er niet één over tennis.

Vara
Het 25-jarig jubileum van het VARA-programma “Vroege Vogels” heeft zondag liefst 40.000 bezoekers getrokken naar natuurgebied Berg en Bos in Apeldoorn. Daar werden op diverse podia theater-, cabaret- en muziekvoorstellingen gegeven. Ook was er een extra lange livé-editie van het programma te horen.

Programma
Nederland 1 is het net met de meeste verstrooiende programma’s. Dat blijkt uit een onderzoek van het Commissariaat voor de Media naar het naleven van de wettelijke programmavoorschriften. Nederland 1 besteedde 20,5% van zijn zendtijd aan amusement, het ‘pretnet’ Nederland 2 haalde slechts 12,4% en Nederland 3 kwam toch nog op 12%.

DJ’s
De entertainmentwebsite Partyvision.nl lanceert per 1 oktober het nieuwe platform Partyhits Top 10. Centraal punt hierin is het samenstellen van een wekelijkse hitlijst. 30 van de meest toonaangevende (feest)-dj’s in Nederland geven wekelijks hun top 5 van dat moment door. Uit deze lijsten wordt de Partyhits Top 10 samengesteld. Onder deze DJ’s bevinden zich bekende namen waaronder Patrick Kicken (3FM), Menno Barreveld en Wouter v.d. Goes (beide Yorin FM) en Jeroen Nieuwenhuize (Radio 538).

15 jaar radio
Zaterdag 4 oktober bestaat spijkers met koppen 15 jaar. Op Radio 2 zal om 12.00 uur bij de VARA de jubileumuitzending te horen zijn die wordt gepresenteerd door Felix Meurders en Dolf Jansen. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt ‘Spijkers met Koppen’ gepresenteerd door Felix Meurders en (afwisselend) Richard Groenendijk en Jan Jaap van der Wal. De jubileum-uitzending wordt door Felix Meurders en Dolf Jansen gepresenteerd.

Filmpje
De films Phileine Zegt Sorry, Van God Los en 15:35 Spoor 1, alledrie coproducties van BNN, zijn in totaal 17 keer genomineerd voor de grote prijs van de Nederlandse Film, het Gouden Kalf. Phileine Zegt Sorry werd negen keer genomineerd, onder andere voor beste acteur (Michiel Huisman), beste actrice (Kim van Kooten), beste regie (Robert Jan Westdijk) en beste film. Van God Los ontving zeven nominaties, onder andere voor beste acteur (Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber), beste regie (Pieter Kuijpers) en beste film. BNN’s Telefilm 15.35: Spoor 1 werd genomineerd in de categorie beste montage.

Tips
Heeft u iets te melden, opmerkingen, suggesties, laat het ons weten.
Persberichten en tips blijven altijd welkom,  (eventueel anoniem via een invulformulier).
Laat het weten via een persoonlijke E-mail of anoniem aan Radio.nl. Alles is welkom.