Veiling landelijke commerciële FM-kavels start 4 juli

De veiling van de negen landelijke commerciële FM-kavels en de daaraan gekoppelde DAB+-capaciteit op kanaal 11C start op dinsdag 4 juli. Dit heeft de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), die namens het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat de veiling organiseert, bekendgemaakt.

Foto: Pixabay

Tot 4 april was het mogelijk voor partijen om een aanvraag in te dienen voor één of meerdere landelijke FM-kavels met een maximum van drie. Momenteel zenden op deze kavels Radio 538, Qmusic, 100% NL, Radio 10, Sky Radio, Sublime, Radio Veronica, Slam en BNR uit.

Aanvankelijk zou de daadwerkelijke veiling volgens de RDI pas in de tweede helft van juli plaatsvinden, maar dinsdag maakte de etherwaakhond bekend dat deze al op dinsdag 4 juli start. Blijkbaar verloopt de toetsing van de aanvragen, die tot half juni gepland stond, sneller dan verwacht.

Voor de daadwerkelijke uitvoering van de veiling is een aantal dagen gereserveerd. Op voorhand kan niet vastgesteld worden of de veiling binnen één dag afgerond wordt of dat dit bijvoorbeeld drie dagen in beslag zal nemen.

Geveild wordt middels een simultane meerrondenveiling via internet. Dat wil zeggen dat de negen kavels gelijktijdig per opbod verkocht worden. Na afloop maakt RDI alleen de namen van de winnaars van de negen kavels bekend.

Partijen moeten hun winnende bieding(en) binnen twee weken betalen. Pas als er zekerheid is dat de biedingen betaald zijn, worden de vergunningen daadwerkelijk verleend. Deze gaan dan per 1 september 2023 in. [RadioWereld.NL]