Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vlaanderen: MNM zet Blokhut opnieuw in Gent

Ook dit jaar steekt de Vlaamse publieke hitzender MNM de blokkende studenten een hart onder de riem. Voor het tweede jaar op een rij zet het station daarom de MNM Blokhut in Gent. Vanaf vrijdag (9 juni) maken MNM-deejays Robin Keyaert (ochtendshow) en Dorianne Aussems (avondshow) twee weken lang non-stop radio vanuit de Blokhut.

Foto: VRT MNM

Daarnaast zijn Keyaert en Aussems solidair met de luisteraars en worden ze tijdens deze blokmaand opnieuw student. Ze studeren mee voor de examens die ze ook écht moeten afleggen. Van gedragswetenschappen tot houtbewerking, van restaurant-keuken tot chemie. Wanneer ze niet presenteren, dan zijn ze aan het blokken. En wanneer ze niet blokken, dan zijn ze aan het presenteren. Om hen helemaal onder te dompelen in het studentenleven, gaan de twee deejays ook echt op kamers dit jaar. Daarvoor trekken ze naar het hart van het Gentse studentenleven, de Overpoort.

De blok is voor veel studenten een heel heftige periode”, aldus de twee MNM-deejays. “Wij willen ons volledig smijten om hen samen erdoor te trekken. Met de MNM Blokhut willen we alle studenten het gevoel geven dat ze er tijdens de blok niet alleen voor staan. Door fijne radio te maken én door zelf mee te blokken.

Blokzolder
De Blokhut werd vorig jaar geïntroduceerd na 10 jaar Marathonradio. Met De MNM Blokhut brengt de jongerenzender samen met Stad Gent muziek, sfeer en steun tijdens de examenperiode. Gloednieuw dit jaar is de blokzolder, waar studenten een eigen plek in Gent krijgen om te studeren, vlakbij de MNM-studio.

Met de Blokzolder voorziet MNM in de Sint-Pietersabdij een eigen studeerplek aan Gentse studenten, met af en toe een muzikale pauze. Daarnaast kunnen luisteraars ook in de prijzen vallen tijdens de quiz Los Erdoor, waarbij je ‘los erdoor’ moet zijn om te winnen.

Voor de studenten die nu al hard zwoegen achter de boeken is er al de MNM Blok Party. Het einde van de examens zet MNM in met hét afstudeerfeest van het jaar: Het Grootste galabal. [RadioWereld.NL]