MNM speelt verstoppertje met deejays en luisteraars

De Vlaamse publieke hitzender MNM speelt sinds dinsdagochtend een soort van verstoppertje. Deejays Peter van de Veire, Esther Nwanu en Laura Govaerts zijn ergens verstopt voor de buitenwereld en ze weten zelf niet eens waar. Pas als ze alle drie weten te raden waar ze zitten, is het spel afgelopen.

Foto: VRT / MNM

Voor het raden van de locaties roept de radiozender de hulp in van de luisteraars. De deejay kunnen namelijk af en toe naar buiten kijken door een luikje dat enkel open gaat als de luisteraars een opdracht tot een goed einde brengen.

Verder zijn Peter, Laura en Esther helemaal afgesloten van de buitenwereld: geen gsm, geen sociale media, ze zijn helemaal alleen. “Er is hier niks. Behalve geblindeerde ramen, een schuifje, een toilet en hopelijk een bed.”

Ze kunnen enkel vertrouwen op hun zintuigen én op Sander Gillis. Hij presenteert ‘MNM Breakout’ elke dag van 6 tot 9 uur en van 16 tot 20 uur en belt met luisteraars, geeft tips en héél misschien laat hij de drie deejays ook wel eens met elkaar praten.

En dan is er ook nog de mysterieuze ‘M’, die wel weet waar de deejays zich bevinden en regelmatig met hints en opdrachten komt.

MNM Breakout is een variant op de Escape Room, dat Qmusic vorige maand nog speelde en ‘Breakout’ en ‘Hide & Seek’ dat BBC Radio 1 de afgelopen jaren speelde met deejay Greg James. [RadioWereld.NL]