NMO Luisteronderzoek week 33-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 33 de best beluisterde radiozender van Nederland met 13,7%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,9%, gevolgd door Radio 10 op de derde plaats met 11,8%.

Foto: Pixabay

Het effect van de herhaling van de 80s Top 1500 is uitgewerkt bij Radio 10. Het station ziet het marktaandeel daardoor flink dalen. Dit komt met name door de kortere luistertijd, want het weekbereik stijgt wel.

NPO Radio 2 herstelt zich zowel in marktaandeel als weekbereik. Ook bij Qmusic en Radio 538 is een krachtig herstel te zien na de dip in week 32. Q zond de Top 500 van de Zomer uit, terwijl 538 vrijdag met de Dutch 1000 begon.

Sky Radio had afgelopen week de meeste luisteraars.

Opvallend is het flinke verlies van NPO Radio 5. Zowel het marktaandeel als het weekbereik krijgen een flinke tik.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

Het wekelijks bereik wordt alleen gemeten als iemand minstens 5 minuten aaneengesloten heeft geluisterd. In het NMO Luisteronderzoek participeren sinds 8 maart 94 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 33

Eén reactie

  1. Nou nou na weken zijn ze erachter dat Radio Veronica niet meer van Talpa was wat een redactie daar.
    Radio NPO 5 met STIP gezakt niet zo gek steeds meer gepraat i.p.v. muziek vooral bij Lunch Lekker van Omroep wordt tijd dat er een goed muziekprogramma in de plaats komt.
    Een boekbespreking of onderwerpen waar je niet zit op te wachten tijdens de lunchpauze en de Ajax presentator zijn de meeste nu wel zat dat blijkt uit de peiling .