Hoe gaan de radiostations om met Marco Borsato na de beschuldigingen?

De laatste weken staat Marco Borsato veel in het nieuws. Iedereen heeft het over hem, wat is er aan de hand is de grote vraag? Afgelopen woensdag kwam er duidelijkheid. De zanger is officieel van seksueel ongepast gedrag beschuldigd door iemand die op dat moment minderjarig was. Hoe gaan de radiostations hiermee om?

Het is inmiddels duidelijk dat de landelijke radiozenders 100% NL en Qmusic de zanger minder draaien of zelfs niet in de afspeellijsten op nemen.

Een woordvoerder van 100% NL zegt geschrokken te zijn: “We volgen het sentiment dat leeft rondom deze zaak en houden daarmee rekening in onze programmering. We hebben het erover met onze luisteraars. Zo hebben we het vanochtend uitgebreid besproken in onze ochtendshow Goedemorgen 100% NL. Kijkend naar het huidige sentiment draaien we Marco Borsato op dit moment minder op onze zender”.

Bij Qmusic houden ze ”de ontwikkelingen uiteraard nauwlettend in de gaten.“. De muziek van Borsato staat even niet op de playlist van Q.

Bij de zenders van Talpa Network blijft Borsato nog gewoon te horen volgens de website Nu.nl. “Zolang er een onderzoek loopt, zien we geen reden om Marco Borsato uit onze programmering te weren. We houden de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten.” Tijdens de Top 4000 op Radio 10 komt Borsato dan ook gewoon voorbij.

Bij de publieke omroep nemen de omroepen zelf een beslissing of Borsato nog gedraaid wordt. “De rechter bepaalt of iemand schuldig is.” [RadioWereld.NL]