Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeroen Snel stopt bij de EO op televisie maar blijft bij NPO Radio 5

Na meer dan dertig jaar neemt radio- en tv-presentator Jeroen Snel afscheid van het tv-programma Blauw Bloed bij de EO. Jeroen was ruim twintig jaar werkzaam bij het royaltyprogramma Blauw Bloed. Maar Snel stopt nog niet op NPO Radio 5.

Foto: EO/Willem Jan de Bruin

NPO Radio 5
Wat dat precies betekent voor zijn radioprogramma ‘Thuis op 5’ op NPO Radio 5 is nog niet helemaal duidelijk. EO-directeur Arjan Lock gaat er al vanuit dat hij ook stopt op de radio. Maar daar denkt Jeroen Snel anders over.

Daar wordt nog naar gekeken, zo vertelde hij zaterdagavond. “We gaan kijken of we dat in een andere vorm kunnen gieten.” Hij is in ieder geval nog zondagavond van 22 tot 24 uur te horen op deze radiozender.

Radio is geen onbekend terrein voor Snel. Radio was altijd al een passie van hem. Hij begon lang geleden als jonge jongen via een zelfgebouwde radiozender. In het verleden was hij ook te horen op NPO Radio 1 en hij was muzieksamensteller voor programma’s op Radio 2 en 3. En sinds de zomer van 2022 is hij weer te horen op NPO Radio 5.

Blauw Bloed
Voor het programma Blauw Bloed blijft hij op afroepbasis als royaltydeskundige beschikbaar. Jeroen nam al langdurig verlof op om afstand te nemen van de routine en hectiek van de wekelijkse uitzendingen. Nu valt het besluit om het vaste dienstverband achter zich te laten.

In 1992 start Jeroen als verslaggever bij de EO voor de actualiteitenrubriek ‘Tijdsein’. Een jaar later vervolgt Jeroen zijn loopbaan bij ‘Twee Vandaag’ als (oorlogs)verslaggever en vanaf 2000 ook als presentator. Vanaf 2004 tot en met 2023 presenteert Jeroen ‘Blauw Bloed’, het is hét royaltyprogramma van de publieke omroep.

Jeroen: “Op dit moment in mijn leven kies ik ervoor om mezelf meer vrijheid te geven. Het lijkt me leuk om de bakens nog een keer te verzetten en te kijken hoe ik mijn professionele bestaan nog een keer een andere wending kan geven. Ik kijk met dankbaarheid terug op mijn periode bij de EO. Ik heb veel geleerd en veel bijzondere momenten en ontmoetingen meegemaakt. Ik neem heel veel goede herinneringen mee.” [RadioWereld.NL]