Manuëla Kemp al maand afwezig na incident op radio (audio)

De vaste luisteraar van NPO Radio 5 is het ongetwijfeld opgevallen: Manuëla Kemp is al een maand niet meer te horen op de zender. Normaal gesproken presenteert ze samen met Henkjan Smits het avondprogramma ‘de Max’, maar inmiddels is Smits al weken alleen te horen.

Foto: video still Youtube

De laatste keer dat Kemp op Radio 5 te horen was, was op vrijdag 22 april. En dat was op z’n minst gezegd nogal een bizarre situatie, want Kemp klonk niet helemaal helder en erg verward. Na een kwartier verdween ze van de radio, waarna Smits verklaarde dat Kemp zich niet zo lekker voelde en naar huis was gegaan.

Het fragment dook vrijdagavond op bij Spreekbuis en werd later die avond behandeld bij Vandaag Inside.

Volgens een woordvoerder van Omroep Max zit Kemp nog altijd met gezondheidsklachten thuis. Wat precies de aanleiding was voor het bizarre radiomoment is niet geheel duidelijk. In eerste instantie lijkt het of Kemp te diep in het glaasje heeft gekeken, maar het kan ook zijn dat ze onwel is geworden. Max kon hier geen duidelijkheid over geven.

Wanneer Kemp weer op de radio te horen is, is nog onduidelijk. Kemp is sinds 2014 te horen op NPO Radio 5. Eerst presenteerde ze jarenlang het ochtendprogramma ‘Wekker wakker’ met Henk Mouwe. Sinds 2018 is ze tussen 18 en 20 uur te horen op de zender. [RadioWereld.NL]