Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zo klinken de jingles van Joe 70s & 80s (audio)

DPG Media startte begin deze maand officieel met Joe 70s & 80s op DAB+. Daarvoor kreeg het bestaande internetstation Joe een metamorfose. Ook het jinglepakket kreeg een upgrade waarvoor Brandy zorgde.

Joe bestaat al in Nederland sinds april 2019. Tot voor kort was het station alleen via internet te beluisteren en werd dezelfde koers als bij onze zuiderburen gevolgd. Maar nu het station is uitgebreid naar DAB+, het station is te vinden op het nieuwe landelijke kanaal op 9C, is het station overgestapt op een 70s & 80s-format. Van ABBA tot ZZ Top, van George Michael tot Michael Jackson en van Prince tot Queen.

Herkenbare retromuziek: de beats en tunes van toen zijn niet weg te denken uit de popmuziek van nu. Met Joe 70s & 80s gaan we naar die basis en vieren we het tijdperk van disco, soul en rock-‘n-roll de hele dag non-stop op het landelijke DAB+-kanaal”, aldus Joe 70s & 80s zendermanager Rob Ester.

Omdat naast het format ook de naam is gewijzigd in Joe 70s & 80s, kreeg het station ook een vernieuwd jinglepakket. Het gaat om aangepaste versies die Brandy ook al voor de Vlaamse Joe maakte. Brandy maakt ook de vormgeving voor grote zus Qmusic.

Opvallend is dat in het audiologo de tekst ‘Joe all the way’, dat in Vlaanderen nog steeds gebruikt wordt, vervangen is door ‘Dit is Joe’. [RadioWereld.NL]