Zoek
Sluit dit zoekvak.

Erik de Zwart: “Had op mijn 65e verjaardag opeens de keuze uit drie zenders om te werken”

Menig Nederlander kijkt op zijn 65e verjaardag al uit naar het pensioen, maar Erik de Zwart was opmerkelijk genoeg juist bezig met waar hij aan de slag zou gaan. De deejay had zelfs de keuze uit drie radiostations, zo vertelt hij in de podcast ‘In Vorm’.

Foto: RadioWereld.NL

Daniël Dekker maakte net de switch van AvroTros naar Max en die vroeg of ik daar wat wilde komen doen”, somt De Zwart op. “Vervolgens onze vrienden van Q, die wilden eigenlijk wel dat ik wat voor Joe ging doen. En toen kwam Rob Stenders nog, want die wilde dat ik weer bij Veronica kwam. Maar zolang John de Mol daar zit doen we dat maar even niet meer.

En zo was het, na jaren geen vaste plek op de radio te hebben gehad, kiezen. “Op mijn 65e verjaardag had ik opeens de keuze uit drie zenders.

Uiteindelijk koos De Zwart voor Max, waar hij sinds januari elke vrijdag het Top 40 Hitdossier op NPO Radio 5 presenteert. Dat was overigens al geen onbekend terrein voor de deejay. “Ik heb eerst voordat Angela (Groothuizen, red.) kwam twee maanden lang Tinus (Tineke de Nooij, red.) vervangen. Dus dan kwam ik daar op zaterdag een programma doen, zit Felix Meurders voor me. Voor mij is dat heel raar, want met iemand als Felix Meurders praatte je gewoon niet in de jaren ’80. Die zat bij de Vara, dat was de vijand.

Routine
De Zwart vindt het fijn om weer routine te hebben als het om radio gaat, zo zegt hij in In Vorm. “Je merkt wel dat je het weer vaak moet doen. In het begin was het ook wel weer even wennen.

Ondanks dat Mr. Top 40 de afgelopen jaren langere tijd uit beeld was, heeft hij nooit afscheid genomen van radio. “Ik heb wel afscheid genomen van zenders, maar nooit van radio. Waarom zou je dan doen? Ik vind dat nog steeds leuk om te doen.” [RadioWereld.NL]

 

Eén reactie

  1. Dat met John de Mol snap ik wel die liet Radio Noordzee op FM terwijl Radio 10 meer luisteraars kende in die tijd dan die prutszender Noordzee FM.
    Maar dat jij als Mister Top 40 de originele lijsten aan je laars lapt door de nummers door elkaar te GOOIEN EN TE DRAAIEN in je uitzending op vrijdagavond is van de zotte en gewoon waardeloos.