NPO Radio 5 komt met nieuwe Evergreen Toplijst van de Nederlandstalige Muziek

NPO Radio 5 komt vrijdag 23 juni met een nieuwe editie van de ‘Evergreen Toplijst van de Nederlandstalige Muziek’. Deze lijst bestaat uit de mooiste Nederlandstalige liedjes ooit gemaakt. Nieuw dit jaar is dat luisteraars kunnen stemmen voor de lijst.

Elk jaar zendt NPO Radio 5 een lijst de mooiste Nederlandstalige nummers uit. Van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld tot ‘Dingedong’ van Songfestivalwinnaars Teach-In: het komt allemaal voorbij. Normaal gesproken gebeurde dit op tweede Pinksterdag, maar dit jaar is voor eind juni gekozen.

Vorig jaar stond ‘Het Dorp’ van Wim Zonneveld op 1 in de lijst, die toen nog geheel werd samengesteld door de muziekredactie van het station. Plek twee was voor Boudewijn de Groot met ‘Avond’, gevolgd door ‘Voor haar’ van Frans Halsema.

Wie er dit jaar bovenaan de Toplijst staat, wordt mede door de luisteraars bepaald. Stemmen kan via de website van NPO Radio 5.

De Evergreen Toplijst van de Nederlandstalige Muziek is vrijdag 23 juni tussen 6 en 20 uur te horen op NPO Radio 5. De lijst wordt gepresenteerd door Henry Schut, Hans Schiffers, Daniel Dekker, Henk van Steeg, Jan Paparazzi en Erik de Zwart. [RadioWereld.NL]