NMO Luisteronderzoek week 42-2023: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 42 de best beluisterde radiozender van Nederland met 14,1%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,0%, gevolgd door Sky Radio op de derde plaats met 9,3%.

Foto: Pixabay

Vorige week was het herfstvakantie in het midden en ook in het zuiden van het land en dat zorgt voor een gewijzigd luistergedrag. NPO Radio 2 blijft echter marktleider, terwijl Qmusic opnieuw daalt. Wel heeft Q nog steeds de meeste luisteraars.

Ook Radio 538 daalt als het om marktaandeel gaat. NPO Radio 1 stijgt mede dankzij de perikelen in Israël. Daarnaast stijgen ook NPO Radio 5 en 100% NL.

Nieuwkomer Joe verliest daarentegen terrein. Het is de eerste significante daling sinds de start van het station begin september.

MediaCell+
De nieuwe luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals voorheen bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren momenteel 95 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 42