Zoeken
Sluit dit zoekvak.

NMO Luisteronderzoek week 27-2024: NPO Radio 2 is marktleider

NPO Radio 2 was in week 27 de best beluisterde radiozender van Nederland met een marktaandeel van 12,3%. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van het NMO Luisteronderzoek. Qmusic staat deze meting tweede met 12,2%, gevolgd door Radio 538 op de derde plaats met 9,1%.

Foto: Pixabay

Deze meting kent behoorlijk wat verschuivingen. Het effect van de Foute 1500 is volledig uitgewerkt bij Qmusic wat voor een daling van het marktaandeel van bijna 2%-punt zorgt. Wel blijft Q met ruim 4 miljoen luisteraars bereiksleider.

Opvallend is dat ook NPO Radio 2 flink daalt, maar genoeg overhoud om de koppositie te heroveren. Radio 538 kent een krachtig herstel en keert hiermee terug in de top drie, nipt boven NPO Radio 1.

Ook Radio 10 kent een licht herstel na de flinke daling in week 26. En dat is opvallend omdat vorige week de eerste week zonder Somertijd was.

Winst is er ook voor Joe, 100% NL en E-Power. Daarnaast schiet Radio Veronica omhoog door een flink groter weekbereik en langere luistertijd

MediaCell+
De luistercijfers worden gemeten met de MediaCell+ app van onderzoeksbureau Ipsos, waarbij het werkelijke luistergedrag gemeten wordt in plaats van dat er naderhand op basis van herinnering gerapporteerd wordt, zoals tot 2023 bij de dagboekmethode nog gebeurde.

In het NMO Luisteronderzoek participeren ruim 80 radiozenders. De meetweek loopt van maandag tot en met zondag van 06:00 tot 24:00 uur in de doelgroep 13+. [RadioWereld.NL]

Luistercijfers in week 27

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *